Медицински специалисти от Руския източен военен окръг започнаха да пристигат

...
Медицински специалисти от Руския източен военен окръг започнаха да пристигат
Коментари Харесай

60 руски медици пристигнаха в Нагорни Карабах

Медицински експерти от Руския източен боен окръг започнаха да идват в, като към този момент повече от 60 съветски медици участват в Степанакерт , заяви съветското министерство на защитата, представено от " Спутник ".

" Първите елементи на специфичните медицински сили от Източния боен окръг дойдоха в столицата на Нагорни Карабах Степанакерт, с цел да окажат помощ на локалното население ", се споделя в изказване на министерството.

Според известието първото звено се състои от над 60 военни хирурзи, анестезиолози-реаниматори, терапевти и епидемиолози.
 23 500 бежанци са се завърнали в Нагорни Карабах
23 500 бежанци са се завърнали в Нагорни Карабах

Според данните на съветското министерство на защитата

В сряда съветското министерство на защитата съобщи, че съветските военномедицински експерти ще заминат за Нагорни Карабах, с цел да окажат помощ на локалното население.

В четвъртък спомагателен екип от съветски незабавни служащи , в това число спасители и експерти от съветското министерство на енергетиката, дойде в Степанакерт, с цел да помогне на локалните поданици.

По-рано тази седмица съветски военни инженери п ристигнаха в Нагорни Карабах, с цел да спомагат за разминирането в районите, които са най-засегнати от последните военни дейности.

Припомняме, че по-рано стана ясно, че броят на бежанците, които са съумели да се върнат в от Армения благодарение на съветски миротворци, надвиши 23 500 души. Това заяви съветското министерство на защитата в събота.

" Общо 23 514 бежанци са се върнали в домовете си в Нагорни Карабах ", се споделя в изказване на министерството.

Руските миротворци са ситуирани в зоната на спора в Нагорни Карабах според, които съветският президент Владимир Путин, президентът на Азербайджан Илхам Алиев и министър председателят на Армения Никол Пашинян реализираха в взаимно изказване за цялостно преустановяване на огъня на 9 ноември.
 Путин разиска Карабах с Алиев и Пашинян
Путин разиска Карабах с Алиев и Пашинян

Те също разискаха филантропичната помощ за жителите на Карабах

Руският миротворчески контингент е основан на 15-та обособена мотострелкова бригада на Централния боен окръг.

Руските наблюдателни пунктове са ситуирани по линията на контакт и към коридора Лачин, който свързва Нагорни Карабах с Армения. Щабът на миротворческата интервенция се намира в Степанакерт.

По-рано този месец съветският президент Владимир Путин, арменският министър председател Никол Пашинян и президентът на Азербайджан Илхам Алиев подписаха взаимно изказване по отношение на прекратяването на военните дейности в Нагорни Карабах. Споразумението за преустановяване на огъня проправи пътя за разполагането на съветските миротворци в района.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР