Медицински специалисти от МБАЛД-р Никола Василев Кюстендил излязоха на протест

...
Медицински специалисти от МБАЛД-р Никола Василев Кюстендил излязоха на протест
Коментари Харесай

Медици излязоха на протест в Кюстендил

Медицински експерти от МБАЛ ”Д-р Никола Василев ” Кюстендил излязоха на митинг през днешния ден тъкмо в 12.00 часа.Така те се причисляват към националният митинг на синдикатите, който блокира центъра на София през днешния ден. Протестиращи от цялата страна се събраха пред Народното събрание в утринните часове. Основните послания на протестния протест са: " Искаме почтени работни заплати за заслужен труд ", " Не желаеме да бъдем работещи небогати " и " Как се живее със 750 лв.? "

„ Поводът за днешната среща са митингите, които вървят в страната и по-специално този, който се организира през днешния ден пред постройката на Министерски съвет за ниските приходи, към които спадаме и ние. Именно по тази причина сме се събрали тук. Преди 4 години тръгнахме с митинги от нашата болница, бяхме всички от КНСБ, Подкрепа и новият профсъюз на сестрите. Продължаваме до ден сегашен малко мъчно, само че към момента дружно да се борим с всичките тези несправедливости, които ни сполетяват. Ще бъдем непреклонни, до края и с митинги, в случай че не се откри политически консенсус за всичко това, което се случва. Прехвалят ни като топка оттова насам, а ние оставаме все по-малко, пренатоварени сме, а парите ни понижават “, съобщи Ани Панайотова, сестра в Кюстендилската болница с 30-годишен трудов стаж.
Всички желаеме едно и също нещо – да ни се остойности труда,пациентите да не се търгуват като стока, а действително да бъдат лекувани. Не може държавните лечебни заведения да се устоят единствено от клинични пътеки, тъй като това е нереално, а нашият труд не е по-малък от този в частните лечебни заведения, разяснява и доктор Десислава Илиева, шеф на Кръвен център – Кюстендил.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР