Медицински специалисти от Хонконг откриха, че новосъздаденото лекарство за хепатит

...
Медицински специалисти от Хонконг откриха, че новосъздаденото лекарство за хепатит
Коментари Харесай

Лек срещу хепатит помага в борбата с коронавируса

Медицински експерти от Хонконг откриха, че новосъздаденото лекарство за хепатит С симепревир може да попречи на възпроизводството на SARS-CoV-2 в човешките кафези и да ускори резултата на друго антивирусно лекарство - ремдесивир, заяви ТАСС.

Резултатите от техните опити са разказани в публикация в електронната библиотека bioRxiv.

" Нашите опити демонстрират, че в композиция симепревир и ремдесивир ускоряват действието си взаимно, което понижава дозата на двете медикаменти при лекуването на COVID-19. Това е извънредно значимо, тъй като вирусът може да развие устойчивост към едно от тези медикаменти, в случай че стартират да се ползват необятно на процедура ", пишат откривателите.

От експлоадирането на епидемията от новия ковид в китайския град Ухан, учени и лекари учат по какъв начин съществуващите антивирусни и други медикаменти работят върху него. За три месеца биолозите идентифицираха десетки медикаменти и антитела, които евентуално могат да инхибират размножаването на вируса, а също по този начин тестваха няколко медикаменти в деяние, в това число хидроксихлорохин, лекарство което се употребява против малария.

Хонконгските молекулярни биолози и лекари, ръководени от Майкъл Чан, доцент в Китайския университет в Хонконг, откриха още един сходен препарат, евентуално превъзхождащ всички съществуващи медикаменти срещу SARS-CoV-2, изучавайки резултатите на другите медикаменти върху инфектирани клетъчни култури.

Учените са обработвали кафези с разнообразни дози от 11 известни противовирусни препарата, които към този момент са утвърдени в Съединени американски щати и други страни за лекуване на инфекции и са отчитали по какъв начин са се изменяли концентрациите на вирусните частици и на вирусната РНК, както и броят на жизнеспособните кафези. Резултатите им демонстрират, че единствено един препарат - семепревир - потиска разможаването на вируса, като не убива огромна част от клетките.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР