Медицински специалисти излизат на протест от 11.00 ч. пред Многопрофилната

...
Медицински специалисти излизат на протест от 11.00 ч. пред Многопрофилната
Коментари Харесай

Медици излизат на протест в подкрепа на Мая Илиева

Медицински експерти излизат на митинг от 11.00 ч. пред Многопрофилната болница по белодробни заболявания ”Света София ”. Причината е, че управлението на болничното заведение не е траяло контракта за работа на здравната сестра Мая Илиева след 2 юни, когато и изтича изпитателният период.
" На втори, който ми беше последният работен ден по време на изпитателен контракт ми връчиха заповед, с която се приключва този контракт без каквато и да е било причина. Аз взех решение да отида при шефа и да го попитам каква е повода. Г-н Пенев, изпълнителният шеф на белодробната болница сподели, че е получил устни недоволства от сътрудници за това, че съм доста конфликтна, а пък той ми бил обезпечил една добра среда за работа. И аз споделих, че няма проблем със средата на работа и аз в действителност работя умерено. Поисках да видя нещо черно на бяло, само че за жалост нищо не ми беше предоставено. Колегите, когато схванаха за повода, взеха решение да се самоорганизират сами и направиха една подписка в моя поддръжка, защото се оказа, че те са доста възмутени от този факт. ", изясни тя.

Илиева е ръководител на новосформирания Синдикат на медицинските експерти и е уредник на митингите на медиците за по-добри условия на работа и възнаграждение.

Протестът, който ще приключи пред Министерство на здравеопазването, е под мотото - " Не на репресиите против българските медицински сестри! ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР