Медицински сестри в Пловдив излязоха на пореден протест пред сградата

...
Медицински сестри в Пловдив излязоха на пореден протест пред сградата
Коментари Харесай

Пореден протест на медицински сестри в Пловдив

Медицински сестри в Пловдив излязоха на следващ митинг пред постройката на локалната администрация , осведоми Българска национална телевизия. Те бяха подкрепени и от свои сътрудници от Карлово.

Протестиращите поддържаха здравната сестра от София Мая Илиева , която е станала обект на напън. Освен това сестрите се оповестиха за анулация на комерсиалните сдружения в лечебните заведения, почтени условия на труд и обещаното от държавното управление нарастване на заплатите, което съгласно тях не е изпълнено.
 Манолова към Ананиев: Не сте в позиция да назидавате
Манолова към Ананиев: Не сте в позиция да назидавате

Хаосът в здравната система се създавал от този, у който е властта

" Имаше периоди, периодите минаха, в този момент дефинираха нови периоди, беше първи юни, в този момент споделиха септември, коя година, ние се изморихме да чакаме. Истината е, че ние сме към този момент душевен и физически изморени. Не става, просто е доста мъчно. В моето поделение има 5 свободни щата за медицински сестри и нито една молба за започване на работа ", съобщи сестрата от Пловдив Йорданка Кацарова.

Тя ясно уточни, че поддържа сътрудника си от София Мая Илиева. Според Кацарова по отношение на Илиева е извършен душевен тормоз и опасност за уволняване . " Тя е индивидът, който доблестно застана, поведе ни, изработихме дружно настояванията си и в този момент в един миг е притисната до стената и по тази причина сме излезли тук, заради неспособност да отидем в София ", сподели още Кацарова.

Нейната колежка от Карлово Даниела Икимова поддържа думите ѝ. Според Икомова обещаната смяна в действителност я няма. Отгоре казвали, че парите са преведени, а в действителност заплатите били същите. " Исканията са ни да се усилят заплатите, естествено по тази причина, тъй като работим на 600 лв., 630, което е безумно унизително за труда, който поставяме и спасяваме човешки живот ", добави здравната сестра.
 Медицинските сестри желаят единна стартова заплата
Медицинските сестри желаят единна стартова заплата

Възнаграждението да е колкото две минимални заплати за страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР