Медицински сестри в Пазарджик искат незабавна оставка на ръководството на

...
Медицински сестри в Пазарджик искат незабавна оставка на ръководството на
Коментари Харесай

Медицински сестри в Пазарджик искат оставката на шефовете на БАПЗГ

Медицински сестри в Пазарджик желаят незабавна оставка на управлението на Българската асоциация на експертите по здравни грижи и отхвърлят организацията да взе участие в договарянията на 10 май в здравното министерство, тъй като не стои зад настояванията им.

Сестрите не одобряват просто увеличение на заплащането им до две минимални заплати, а упорстват за цялостна промяна в лечебните заведения, която да спре източването на Здравната каса. Те остават в протестна подготвеност до общонационалния им митинг на 15 май, след който възнамеряват дейно прекъсване на работата.

Димитрия Димитрова, координатор на митинга: Това не е никакво достижение за нас. Това е груповият трудов контракт, който беше подписан предходната година октомври и трябваше да влезе в действие от 1 януари 2019 година за всичките здравни експерти по лечебните заведения. Това, че някои лечебни заведения си разрешават да не съблюдават закона, в тази ситуация да не съблюдават груповия трудов контракт и в този момент след нашите нашумели митинги взеха решение да влезне тази съществена заплата, което отново наблягам, би трябвало да влезне още от 1 януари, ние не го имаме за никакъв триумф. В нашата декларация ние имаме 8 претенции, които в послествие станаха 9, а от през вчерашния ден може би и 10, за нито 1 точка от тези в декларацията не сме постигнали никакъв триумф, или някакви периоди или някакъв прогрес.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР