Медицински сестри отново се организират за протест за реформа. Още

...
Медицински сестри отново се организират за протест за реформа. Още
Коментари Харесай

Медицински сестри пренощуваха пред МС

Медицински сестри още веднъж се провеждат за митинг за промяна. Още през вчерашния ден те направиха палатков лагер пред Министерски съвет и оповестиха, че останат там, до момента в който не се срещнат с премиера Бойко Борисов.

Те упорстват за промени и по-достойни хонорари. Медицинските сестри пренощуваха в палатките, разпънати пред постройката на Министерски съвет.

По думите им цяла нощ са останали към 15 души.

Протестиращите медицински служащи в палатковия лагер упорстват за ясно систематизиране на обществените средства за опазване на здравето, за задържане на младите експерти в България, както и за по-добри условия за труд.

„ По-добри условия на труд и промени в опазването на здравето, тъй като нашите претенции, без да бъде осъществена промяна в здравеопазването”, съобщи протестиращата Мая Илиева от Синдиката на медицинските експерти.

Тя означи, че въпреки да са отпуснати повече пари за болничната помощ, не е ясно по какъв начин ще бъдат разпределени и „ отново ще отидат в същите джобове, на хората, които печелят от тези клинични пътеки”.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР