Медицински сестри от всички болници призовават за оставка на ръководството

...
Медицински сестри от всички болници призовават за оставка на ръководството
Коментари Харесай

Оставка на ръководството на Ачибадем Сити Клиник искат медицински сестри


Медицински сестри от всички лечебни заведения приканват за оставка на управлението на "Ачибадем Сити Клиник ", научи "Скандал " от тях.

Причината е в уволнението на уредника на митингите на медицинските сестри Мая Илиева, която работеше в тяхната болница. Болниците са благосъстоятелност на турската компания "Ачибадем ". Изпълнителен шеф е Ангел Ангелов, наследник на притежателя на птицефермите "Градус ". Според сестрите той би трябвало да си подаде също оставката. Семейството се счита за близо до ГЕРБ и премиера Бойко Борисов, настояват медицинските сестри.
Те имат намерение да пишат за обстановката непосредствено до шефовете на турската компания. Жалба ще подадат и до Европейската комисия и премиера Бойко Борисов.
Припомняме,че уредникът на митингите на медицинските експерти, Мая Илиева, разгласява в обществените мрежи позиция във връзка на дисциплинарното си уволняване.
"От през днешния ден съм към този момент безработна здравна сестра. В събота, в 18:30 ч. ме уволниха дисциплинарно от Acibadem City Clinic Болница Токуда.
Защо? Защото вместо да се вземат решение проблеми в тази болница, те вземат решение да се оттърват от неуместната – от оная "лудата ", дето си разрешава да им нарушава спокойствието, като им провокира инспекции от страна на разнообразни институции и си разрешава да изисква от работодателя да съблюдава българските закони. За страдание – не без помощта и на тези, с които работя повече от 10 години, които на процедура ме предадоха, с цел да може работодателят да се докопа до заветните "доказателства ". Дали са им дали обещание нещо – не знам, те си знаят и дано да им тежи на съвестта.
И най-важното – не без помощта на синдиката (Конфедерация на самостоятелните синдикати в България - КНСБ - CITUB), тъй като се оказах неуместна и за тях и не играя по ничии правила. Защото не можаха да ми затворят "голямата уста " (цитирам доктор Иван Кокалов), който, откакто разбра за проведения от мен първи митинг в обществените мрежи, ми се обади по телефона и сподели: "Затваряй си огромната уста, че персонално аз ще се погрижа да не работиш повече в Токуда ". И се погрижи, удържа на обещанието си.
Парадоксът в тази ситуация е, че аз съм ръководител на синдикална организация към КНСБ в Acibadem City Clinic Болница Токуда от 2012 година и като такава имам имунитет по член 330 от КТ, т.е. отбрана от уволняване. Но синдикатът (КНСБ) и работодателят са си стиснали ръцете и доктор Кокалов и КНСБ са дали своята благословия на работодателя да ми отреже главата като са свалили имунитета ми. Забележете – без да изискат от мен каквото и да е пояснение и без да ме изслушат като страна, без да ме уведомят за взетото решение и претекстовете за това, само че продължавайки да събират членския ми импорт.
Питам аз: чии ползи пазят синдикатите в България – тези на служащите или тези на работодателя? Неудобна съм за КНСБ, тъй като си разреших да направя петиция, с която да желая оставката на доктор Кокалов поради непристойното му държание и за абдикиране от синдикалните му отговорности.
Изводите остават за вас, само че мисля, че на всички ви е ясна каква е картинката в България. Това, несъмнено, нито ще ми затвори "голямата уста ", нито ще ме сложи на колене.
Напротив – още по-убедена съм, че има потребност от профсъюз на медицинските експерти и тогава да се надяваме работодателите да схванат, че законите в страната важат за всички и не вършат разлика сред държавна и частна благосъстоятелност.
За вас остава правото да избирате дали да плащате на синдикати, които не работят за вас и са постоянно подготвени да ви предадат и къде и при кого да кандидатствате за работа. Разбира се, че ще има правосъдно дело, може и две. Ще ви разглася дата, заповядайте! Гледат се на отворени порти. Продължаваме напред, благи хора и да става каквото ще. "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР