Медицински сестри от Синдиката на медицинските специалисти протестират пред многопрофилната

...
Медицински сестри от Синдиката на медицинските специалисти протестират пред многопрофилната
Коментари Харесай

Медицински сестри на протест срещу репресиите срещу техни колеги

Медицински сестри от Синдиката на медицинските експерти стачкуват пред многопрофилната болница по белодробни заболявания " Света София ". Този път причина са репресиите и уволненията на експерти без причина в страната.

Конкретният мотив е уволнената здравна сестра Мая Илиева, обясниха пред БГНЕС протестиращи. Оказа се, че трудовият й контракт не е продължен в Специализираната болница за интензивно лекуване по белодробни заболявания " Света София ", поради синдикалната ѝ активност.
Медицинската сестра Мая Илиева още веднъж с преустановен контракт
Нейни сътрудници също търпят негативи поради това, че се борят за правата си. " Това, което се случва с мен не е индивидуален случай. Има подобен и в Стара Загора, където проф. Йовчев редуцира щат на здравна сестра в случай, че е под сериозния най-малко. Във Варна и Бургас работодателите си разрешиха да не признаят синдиката ", сподели водачът на Синдиката на българските медицински експерти Мая Илиева.

Подкрепящите я сътрудници, които проведоха и подписка в нейна отбрана, обявиха: " Конфликтът е сред тъй наречените медицински експерти и сред шефовете на болничното заведение, които доста твърдо застават против настояванията на нашите колежки за промяна в опазването на здравето. Тук съм, с цел да поддържа Мая, тъй като тя е нашия водач, тя се бори за правата на нашето съсловие, което е омерзено и всички работодатели, които се пробват по този метод да отстранят хората, които се борят за нашите права. Мисля че не е рационално, тъй като проблемите в опазването на здравето са доста, те са наболели и би трябвало да се вземат решение ".

Медицинските експерти проведоха пърформанс пред болничното заведение като разиграха сцена по какъв начин не би трябвало да се правят обири в здравната система.
Сестра Мая Илиева: ”Скъпи ” робовладелци, повече няма да мълчим
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР