Медицински сестри, лаборанти и рехабилитатори от видинската болница започнаха в

...
Медицински сестри, лаборанти и рехабилитатори от видинската болница започнаха в
Коментари Харесай

Мая Манолова хвана влака за Видин, за да подкрепи сестринския протест

Медицински сестри, лаборанти и рехабилитатори от видинската болница започнаха в четвъртък ефикасни митинги и стопираха работа за час сред 8 и 9 часа сутринта. Те стачкуват против неизпълненото заричане за нарастване на заплатите им и възстановяване изискванията на труд. От началото на седмицата митинги на медицински сестри имаше в София и Стара Загора.

Омбудсманът Мая Манолова, която участва на съвсем всички протестни прояви на медицинските сестри от март насам, хвана в четвъртък влака за Видин, с цел да ги поддържа. Манолова дойде по обяд във Видин с бързия трен от София.

" Обещах, че ще ги поддържам, до момента в който бъдат задоволени справедливите им претенции. Да предупредя всички, които биха си разрешили, дори да помислят, че могат да ги притискат, да ги изнудват, да ги принуждават да не стачкуват, че ще бъда до тях, че това са съществени човешки права ", разяснява Манолова.

Хора, с които е пътувала въ ввлака също са потърсили подпомагане от нея за разнообразни проблеми. " Обсъдихме и железопътния превоз, хората чакат обещаните от властта нови мотриси. Оплакаха ми се от ниските приходи, ниските пенсии, от безработицата в Северозапада, сметките, които непрестанно се усилват, от неприятните връзки сред дребните обитаеми места и огромните градове. "

Работещите във видинската болница се заканиха да стачкуват всеки ден сред 8 и 9 часа в продължение на седмица, като по време на митингите ще има дежурен, който да се грижи за пациентите. Ако настояванията не бъдат изпълнени, ще стачкуват по два часа дневно, а последната стъпка е подаването на групови оставки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР