Медицински сестри и специалисти от целия Северозапад блокираха за час

...
Медицински сестри и специалисти от целия Северозапад блокираха за час
Коментари Харесай

Медицински сестри от цял Северозапад блокираха възлов булевард във Враца /снимки/

Медицински сестри и експерти от целия Северозапад блокираха за час основен бул. във Враца, видя кореспондент на организация BulNews.
Протестът на белите престилки стартира в 13 часа, като недоволните стопираха придвижването по бул. „ 2-ри юни “ в региона на МБАЛ „ Христо Ботев “. На място се събраха към 50-тина медицински експерти, които показаха с освиркване възмущението си от решенията на здравното министерство, от където дадоха обещание нарастване на заплатите, каквото до през днешния ден действително няма.
В началото на митинга медицинските сестри пропускаха само тролеите и то след разпореждане от страна на охраняващите ги служители на реда, само че в следствие недоволните блокираха изцяло трафика.
Здравните служащи се борят за по-добри условия на труд, по-високи заплати и дейно решение на проблемите в затъналите в задължения здравни заведения като врачанската амбулатория. Протестиращите медицински служащи са безапелационни, че митингите ще продължат до момента в който не реализиран задачите си.
„ Този път няма да се откажем и няма да повярваме наивно на гръмки обещания. Ще отстояваме позициите си до момента в който проблемите не се решат “, обявиха протестиращите, които чакат в идващите митинги да се включат още техни сътрудници от всички здравни заведения в района.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР