Медицински сестри и други специалисти по здравни грижи от Стара

...
Медицински сестри и други специалисти по здравни грижи от Стара
Коментари Харесай

Здравни специалисти от Стара Загора се включват във втория национален протест

Медицински сестри и други експерти по здравни грижи от Стара Загора ще вземат участие във втория народен митинг на 21 март , четвъртък. На площада пред постройката на общината от 15 до 17 часа те чакат да бъдат подкрепени от сътрудници и жители. Те приканват в поддръжка на справедливите им претенции към митинга им да се причислят и цивилен сдружения и организации, както и политически партии.
Медицинските експерти упорстват да няма търговски сдружения в опазването на здравето, за идентична съществена заплата за всички експерти по здравни грижи без значение от местоработата или собствеността на болничното заведение - две минимални работни заплати за страната, за спомагателни хонорари, чийто размер да се дефинира по регламентирани правила (в взаимозависимост от натовареността), за връщане на медицинските стандарти за почасово възнаграждение на нощния труд и в допълнение възнаграждение за работа в незабавни и отделения за анестизиологично и интензивно лекуване, клас прослужено време в размер на 1, 2% на година, груповият трудов контракт на национално равнище да е наложителен за всички структури в опазването на здравето, за опция за регламентирана сестринска и кинезитерапевтична процедура и за смяна в категорията труд.
На първомартенския си митинг медицинските експерти сигнализираха и за застаряването на работещите в бранша и за приключването на младите фрагменти от страната поради ниските хонорари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР