Медицински сестри, фелдшери и водачи на линейки от Центровете за

...
Медицински сестри, фелдшери и водачи на линейки от Центровете за
Коментари Харесай

Работещи в „Спешна помощ“ излязоха на протест в София

Медицински сестри , фелдшери и водачи на коли за спешна помощ от Центровете за незабавна помощ у нас излязоха на митинг в столицата. Организатор на недоволството им е профсъюз „ Защита “. Шествието стартира от „ триъгълника на властта “ и стигна до служебния вход на Народното събрание, където протестиращите настояха за по-високи хонорари и по-добри условия на труд. Те споделят, че са принудени да работят в остарели коли за спешна помощ, в които през лятото температурите доближават над 40 градуса.

Демонстрантите желаят трудът им да стане първа категория , предава „ Българска национална телевизия “. Водачите упорстват заплатите им от към 1000 да се стигне до 1800 лв. .

Пред Народното събрание протестиращите приканиха народните представители да излязат при тях и да чуят настояванията им . Откликнаха представители на пет от шестте партии в Народното събрание.

Предвижда се на следващия ден представители на протестиращите да проведат диалози с народните представители . Министърът на опазването на здравето е провел диалог с
протестиращите и се е заел да дискутира със обществения си сътрудник настояването трудът на работещите в „ Спешна помощ “ да стане първа категория.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР