Медицински сестри, акушерки, фелдшери и физиотерапевти от страната започват в

...
Медицински сестри, акушерки, фелдшери и физиотерапевти от страната започват в
Коментари Харесай

Пореден протест на здравни работници е насрочен в София

Медицински сестри, акушерки, фелдшери и физиотерапевти от страната стартират в 13 ч. през днешния ден митинг пред Министерския съвет, оповестиха от новоучредения Синдикат на медицинските експерти.

Основните им претенции са за промени и нов модела за финансиране на лечебните заведения, сподели за „ Хоризонт " водачът на синдиката Мая Илиева.

„ На доста места към този момент са увеличени заплатите, само че останалите ще бъдат увеличени след 1 януари, не на всички места, несъмнено. Ние по тази причина ще следим, с цел да си решаваме проблемите и да си променяме изискванията на труд, тъй че да бъдат съответни и да дават отговор на българското законодателство. Защото сега 90% от лечебните заведения не работят по закона, поради това че няма фрагменти, поради многото часове ексклузивен труд, поради нерегламентираните наряди 24-36 часа. Изключително доста нарушавания, за които ние ще сигнализираме като профсъюз ", сподели Мая Илиева.

Тя чака митингът да бъде подсилен от надзиратели в пандизите, служители на реда и чиновници в столичния автотранспорт, които също са недоволни от изискванията, в които работят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР