Медицински сестри, акушерки, фелдшери и физиотерапевти от страната за пореден

...
Медицински сестри, акушерки, фелдшери и физиотерапевти от страната за пореден
Коментари Харесай

Медици излязоха за пореден път на протест, заплашиха с палатков лагер пред МС /снимки/

Медицински сестри, акушерки, фелдшери и физиотерапевти от страната за следващ път тази година се събраха да стачкуват пред постройката на Министерския съвет, с искане за съществени промени в системата на опазването на здравето.
Исканията им са няколко - по-добри и почтени условия за работа, по-високо възнаграждение, ясно и транспарантно систематизиране на обществените средства, обезпечаване на достъп до по-качествени здравни грижи на популацията. Освен това те желаят да се вземат всички ограничения, с които биха могли да се задържат младите експерти в България, заради очертаващия се недостиг на фрагменти, съобщи Българска национална телевизия.
Протестиращите медицински сестри заплашиха, че ще разпънат палатков лагер и ще нощуват пред Министерския съвет, като по думите им ще останат дотогава, до момента в който не бъдат признати от премиера Бойко Борисов.
Организатор на митинга е новоучреденият Синдикат на медицинските експерти.
„ На доста места към този момент са увеличени заплатите, само че останалите ще бъдат увеличени след 1 януари, не на всички места, несъмнено. Ние по тази причина ще следим, с цел да си решаваме проблемите и да си променяме изискванията на труд, тъй че да бъдат съответни и да дават отговор на българското законодателство. Защото сега 90% от лечебните заведения не работят по закона, поради това че няма фрагменти, поради многото часове ексклузивен труд, поради нерегламентираните наряди 24-36 часа. Изключително доста нарушавания, за които ние ще сигнализираме като профсъюз “, съобщи по-рано пред БНР Мая Илиева, която е водач на синдиката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР