Медицински преглед от разстояние с очила за виртуална реалност и

...
Медицински преглед от разстояние с очила за виртуална реалност и
Коментари Харесай

В Пирогов тестваха възможностите за телемедицина през 5G мрежа

Медицински обзор от разстояние с очила за виртуална действителност и 360-градусова камера. Това е една от опциите за потребление на 5G мобилна мрежа в медицината. Тя беше тествана от лекари от " Пирогов " в наличието на транспортния министър и ръководителя на Комисията за контролиране на известията.

Лекари от " Пирогов " са в кола за спешна помощ в Хасково, оборудвана с 360-градусова камера. Колегите им от София виждат картината от нея с очила за виртуална действителност. Te са свързани през мобилна мрежа от ново потомство. Разминаването сред тон и картина е минимално.
При мен е пациентка на 59 години, която се оплаква от болки при вървене изключително в десния крайник. Доколкото разбирам става въпрос за един по-труден случай.
Подобен вид съвещания съгласно шефа на " Пирогов " са дребна част от опциите на телемедицината през 5G мобилната мрежа.
проф. Асен Балтов, шеф на УМБАЛСМ " Пирогов ": Надявам се, че това е част от бъдещето на незабавната помощ. 5G технологията ни дава всичко в действително време с извънредно бърза скорост.
Засега мобилните оператори у нас имат опция да тестват 5G мрежата.
Иван Димитров, ръководител на Комисията за контролиране на известията: Бързо действието на мрежата, която може да се построи на тази технология сигурно ще повлияе доста на промишлеността.
Транспортният министър изясни, че за внедряването на новата мрежа, страната би трябвало да разпредели радиочестотния набор, да насърчи операторите да редуцират цените и да понижи административната тежест.

Росен Желязков, министър на превоза, осведомителните технологии и известията: Тази триада на държавната политика и политиката на регулатора би трябвало да бъдат извънредно хармонично осъществени в най-скоро време.
5G мрежата ще откри необятно приложение в стопанската система и образованието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР