Медицински хеликоптери от Румъния са изпратени у нас, за да

...
Медицински хеликоптери от Румъния са изпратени у нас, за да
Коментари Харесай

Румънски хеликоптери извоват ранените от катастрофата край Велико Търново

Медицински хеликоптери от Румъния са изпратени у нас, с цел да транспортират потърпевшите при тежката злополука на пътя Велико Търново-Русе. Едно от транспортните средства е кацнало по обяд на летището в Горна Оряховица. Още четири медицински хеликоптера се чака да дойдат малко по-късно, оповестява БНР.

Към момента се работи по всички версии за тежката злополука, показаха проверяващите на ексклузивен брифинг. Те потвърдиха информацията, че жертвите на случая към този момент са четирима, откакто един от ранените пасажери е умрял.

Инцидентът е станал, откакто рейс, пренасящ най-вече румънски и няколко турски жители, се удря в спрял автомобил с нидерландска регистрация. Лекият автомобил е бил ръководен от българин, само че сега на злополуката всички трима души, пътуващи в него, са били отвън транспортното средство.

В румънския рейс са пътували 27 души, измежду които и двама водачи, които са арестувани за 24 часа, като се преценят техните дейности.

" Активно се събират доказателства, които ще бъдат преценени от екипа от проверяващи и наблюдаващия прокурор ", споделиха от Националната следствена работа.

Часове след злополуката специалисти на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ започнаха ревизия на място, като първичният им оглед е посочил, че има дефекти в пътната инфраструктура и необезопасени обекти в крайпътното пространство.

Движението в региона към този момент е пуснато.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР