Медицински хеликоптер е транспортирал пострадал ски състезател от световната купа

...
Медицински хеликоптер е транспортирал пострадал ски състезател от световната купа
Коментари Харесай

Само за 28 минути: Въздушната линейка докара пострадал от Банско до София

Медицински хеликоптер е транспортирал потърпевш ски играч от международната купа в Банско до София. Това се случило за по-малко от половин час, заяви министърът на превоза Георги Гвоздейков в своя Фейсбук профил, предава Sofia24.bg .

" Благодарение на екипа на България Хели Мед Сървиз, бе обезпечена логистиката на словашкия HEMS оператор Air Transport Europe, който обслужва международната купа в Банско, с цел да извърши незабавен полет с тежко потърпевш ски играч от Банско до София и хеликоптерът да кацне на болница Св. Екатерина!

Полетът от Банско до София е изпълнен за 28 минути, а на борда хвърча един от нашите водачи Огнян Янков ", означи Гвоздейков..

Причината за обявата на министъра е полемиката, обвързвана с това ще могат ли новозакупените от държавното управление медицински хеликоптери да се употребяват за избавителни интервенции в планината.

" Надявам се хората, които не стопират да бълват неистини и агитация за плана HEMS в България, да премислят държанието си от тук нататък, гледайки видеото от задачата ", приключи министърът на превоза с тези думи своята обява в обществената мрежа.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР