Медицински грижи, полети, погребения: Как ще се отрази погребението на

...
Медицински грижи, полети, погребения: Как ще се отрази погребението на
Коментари Харесай

The Cube – Как погребението на кралицата се отрази на живота в Обединеното кралство

Медицински грижи, полети, погребения: Как ще се отрази погребението на кралица Елизабет II на Обединеното кралство?

Тъй като поради държавното заравяне на кралица Елизабет II се отсрочват редица музикални и културни събития, както и някои футболни срещи от Висшата лига, в интернет се появи комплициране по отношение на други анулирани и отсрочени събития. Правителството на Обединеното кралство разгласи 19 септември за формален неработен ден поради погребението на кралицата. Но по какъв начин тъкмо това ще се отрази на някои услуги в Обединеното кралство в понеделник?

 

В пародиен акаунт в Twitter се твърди, че " лечебните заведения анулират визитите на пациенти с рак в деня на погребението в символ на почитание ". Това породи някои опасения по отношение на възходящото време за очакване в лечебните заведения. Очаква се локалните лечебни заведения да вземат лични решения за отсрочване на срещите въз основа на локалния личен състав и превоз. Някои лечебни заведения обявиха, че работят както нормално, а други – че ще отсрочат някои рутинни или неспешни прегледи. Сред тях са заместващи интервенции, прегледи по време на майчинство и някои типове лекуване на рак.

 

Летище " Хийтроу " в Лондон разгласи, че 15 % от разписанието му ще бъде забавено или пренасочено, с цел да се обезпечи тишина в небето над Лондон по време на погребението и минутите на безмълвие. Сред анулираните полети са 100 полета на British Airways. В изказване Хийтроу се извини за неудобството, само че съобщи, че " в символ на почитание интервенциите до и от летището ще бъдат подложени на съответните промени, с цел да се избегнат разстройства в шума на избрани места в избрани часове в понеделник ". Според Органа за гражданска авиация на Обединеното кралство (CAA) пасажерите, чиито полети са наранени в понеделник, нямат право на финансова отплата заради изключителните условия. Засегнатите самолетни компании обаче оферират на клиентите възобновяване на суми или презаверка на резервации.

 

Множество консуматори на Twitter настояват, че всички частни погребения са отсрочени за понеделник, с цел да не се сблъскат с държавното заравяне на Елизабет II. Националната асоциация на погребалните сътрудници съобщи, че някои планувани погребения ще продължат в понеделник, до момента в който други са отсрочени. Тя съобщи, че решението за смяна на датите е било взето от фамилиите, които са изгубили околните си. Според Ройтерс някои погребални домове може да затворят в понеделник, в случай че някои чиновници желаят да участват на държавното заравяне " или които може да имат отговорности за полагане на грижи вследствие на затварянето на други места ". Следователно няма обща заповед за отсрочване на всички погребални услуги в Обединеното кралство.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР