Медицински експерт разкри коя е най-полезната напитка за през зимата.

...
Медицински експерт разкри коя е най-полезната напитка за през зимата.
Коментари Харесай

Това е най-полезната напитка за през зимата

Медицински специалист разкри коя е най-полезната напитка за през зимата.
Изненадващо, не става дума за чая, считан за извънредно здравословен, поради билките, които оказват доста удобно на организма в студеното време.
Американският професор от украински генезис Уляна Супрун, предлага през зимата да пием горещо какао, което има доста позитивен резултат му върху цялостното здраве на организма.
Тя твърди, че какаото усъвършенства кръвообращението, възстановява равнищата на холестерол и кръвната захар. Освен това понижава рискът от удар.
Причината е, в наличието на флавоноиди в какаото. Те регенерират митохондриите — енергийните центрове на миокардните кафези и скелетните мускули. Предишни проучвания показват, че какаовите флавоноиди могат да възстановят загубата наизуст, която идва с напредването на възрастта и на процедура подмладяват мозъка.
Напитките с какао са богати и на антиоксиданти. С това идва и различен позитивен резултат — какаото защищава кожата от ултравиолетови лъчи.
Супрун отбелязва, че какаовите зърна са с богато наличие на хранителни субстанции като протеини, калий, фибри, цинк, желязо и магнезий.
Едно скорошно проучване на екип от Университета Рединг разкрива, че потреблението на какаова напитка подтиква развиването на положителни бактерии и понижава възпаленията в червата. Това от своя страна е добра причина за увеличение на имунитета и за сполучлива битка на антителата с патогените.
И в случай че това не ви е задоволително, с цел да посегнете към чаша топло какао, ето и друга причина - то защищава от меланхолия.
Чаша какао дневно усъвършенства работата на нервната система, като оказва помощ на невроните да се възвръщат от напрежението и напрежението, които са изключително осезаеми през зимните месеци, поради мрачевина и мраз.
Известно е, че какаото усъвършенства настроението и съпротивителните сили на организма против разнообразни болести, поради високото наличие на магнезий, който оказва помощ да се оправим с напрежението, отпуска мускулите и усъвършенства съня.
Супрун обаче предизвестява, че какаото е потребно, когато към него не се прибавят захари или изсъхнало мляко. Най-добре е да употребявате висококачествени натурални какаови артикули, които да добавяте към прясно мляко, да вземем за пример.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР