Медицинската експертиза в ТЕЛК ще се осъществява както досега –

...
Медицинската експертиза в ТЕЛК ще се осъществява както досега –
Коментари Харесай

Без промени в експертизата за ТЕЛК

Медицинската експертиза в ТЕЛК ще се реализира както до момента – от лекари. Това съобщи ръководителят на здравната комисия в Народното събрание доктор Даниела Дариткова при откриването на фолклорен фестивал за хората с увреждания, който стартира през днешния ден в Смолян, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.

Повод за нейното изявление бе изказването на инвалиди в регионалния град, че готвят митинги, тъй като освидетелстването щяло да се прави от Национален осигурителен институт. Опасенията са им, че обществени служащи, а не лекари експерти щели да дефинират дали, по какъв начин и какъв брой пенсия ще получават хората, изгубили отчасти или изцяло трудоспособността си.

„ Наредбата за здравната експертиза, която беше атакувана и свалена в съда, е към този момент факт и във вторник ще бъде оповестена в държавен вестник. Процедурите, по които се получават ТЕЛК-ови решения, ще текат обикновено и гладко за всички вас. Никаква смяна в системата на здравната експертиза няма да се случи без вашето интензивно присъединяване и без да бъде чуто вашето мнение “, акцентира доктор Дариткова.

Председателят на здравната комисия подсигурява, че плануваните промени в законовата уредба са в полза на хората, които фактически имат характерни потребности.

„ Ние желаеме да реформираме системата на здравната експертиза по този начин, че тя да бъде налична точно за тези, които се нуждаят от нея - да получат те най-хубавата оценка и най-хубавата грижа, да премахнем негативните практики, които всички знаят, че съществуват за жалост. Това е задачата на промяната, която ще се прави. Тя ще бъде наложително с вашето присъединяване, тъй като без вашата помощ няма по какъв начин да намерим най-хубавите решения, които би трябвало да са в полза на положителната обществена политика, обърната към действителните проблеми на нуждаещите се от тази политика хора “, сподели доктор Дариткова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР