Медицинската част на проблема с коронавируса приключва. Ние трябва да

...
Медицинската част на проблема с коронавируса приключва. Ние трябва да
Коментари Харесай

Коронавирусът с много по-страшни от медицинските последствия

Медицинската част на казуса с ковид завършва. Ние би трябвало да се върнем по-бързо към естествения си живот. Да се отворят учебни заведения и детски градини, както направиха множеството европейски страни. Почти половината от страните в Европейския съюз (ЕС) отвориха учебни заведения и детски градини. Вредите ще бъдат доста по-големи, в случай че не се отворят. Това съобщи депутатът от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Георги Михайлов пред Канал 3, оповестиха от пресцентъра на партията. По думите му част от ограниченията са можели да бъдат избегнати, включително затваряне на паркове и детски градини.

„ Имаме няколко запитвания към Конституционния съд, които се отнасят до елементи от изключителното законодателство. Едно от тях - въпросът за следенето на трафичните данни, което съгласно по този начин признатия закон, остава да работи и след приключването на изключителното състояние “, напомни още Михайлов. По отношение на настоящия закон за здравето, депутатът посочи, че за следващ път в практиката на 44-тото Народно заседание в един закон се трансформират 15-16 закона, което по думите му не е вярна процедура. Михайлов акцентира, че като здравен експерт му е направило усещане, че в първия член на закона, на една повърхност с ковид са били сложени някои болести, които към този момент не съществуват или са изключително рискови инфекции. Личното мнение на професора е, че коронавирусът не е изключително рискова зараза. Една от аргументите е, тъй като процентът на смъртност е по-нисък от този на по-тежки болести. „ Информацията е в основата на суматохата от КОВИД-19. Икономическите последици са доста по-опасни “, счита още проф. Михайлов. Той напомни, че по гледище на левицата е било анулирано предлагането в закона – министърът на опазването на здравето да има право еднолично да афишира изключителни ограничения.

Във връзка с опцията от оповестяване на нови ограничения при трайно съществуване на над 100 инфектирани от ковид на ден, Михайлов акцентира, че е значимо да се регистрира дали тази цифра няма да се увеличи поради повече направени проби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР