Медицинската асоциация на Южна Корея обяви, че правителството трябва да

...
Медицинската асоциация на Южна Корея обяви, че правителството трябва да
Коментари Харесай

Призиви за спиране на ваксините против грип в Южна Корея след 13 смъртни случая

Медицинската асоциация на Южна Корея разгласи, че държавното управление би трябвало да приключи програмата за имунизация против грип след минимум 13 умряли , които са получили противогрипна ваксина през последните дни, написа " Гардиън ".
 Петима умряли в Южна Корея след приемане на противогрипна ваксина
Петима умряли в Южна Корея след приемане на противогрипна ваксина

8,3 милиона души са имунизирани от подновяването на имунизацията на 13 октомври

Здравните управляващи обаче твърдят, че не са разкрили директна връзка сред смъртните случаи и имунизациите . Но ръководителят на Корейската здравна асоциация съобщи на конференция, че програмата за имунизация би трябвало да бъде спряна , до момента в който държавното управление обезпечи безвредна ваксина.

Миналия месец публични представители на държавното управление оповестиха проект за закупуване на 20% повече противогрипни ваксини за зимата по отношение на предходната година , с цел да се ваксинират 30 милиона души за попречване претоварването на здравната система от пациенти с грип и ковид.

Но началото на програмата за гратис слагане на противогрипна ваксина на 19 милиона души бе спряно за три седмици , откакто било открито, че 5 милиона дози, които би трябвало да бъдат замразени , са били изложени на стайна температура, до момента в който са били превозени до здравно заведение.

Тази година усилването на публичното доверие към имунизациите е огромно международно предизвикателство, откакто някои страни избързаха с одобряването на пробни ваксини против ковид преди да бъдат приключени клиничните тествания.

8,3 милиона души са имунизирани от подновяването на имунизацията на 13 октомври, като при 350 случая има странични реакции. Южнокорейската медия " Йонхап " оповестява, че през 2005 година има най-вече умряли (6 души) след имунизация с противогрипна ваксина.

От Корейския център за предварителна защита и надзор на болесттите оповестиха, че ще продължат с имунизацията, защото няма причина да се има вяра, че имунизацията е обвързвана със смъртните случаи.

Държавите започнаха акции за имунизация срещу грип на фона на страховете от две епидемии - ковид и грип.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР