Медицинска сестра от областната болница във Велико Търново отива на

...
Медицинска сестра от областната болница във Велико Търново отива на
Коментари Харесай

Медицинска сестра изтеглила 1200 лв. от картата на починал пациент във Велико Търново

Медицинска сестра от регионалната болница във Велико Търново отива на съд по тази причина, че е изтеглила парите на умрял пациент от дебитната му карта, оповестява Канал 3.

``
реклама
 
Обвиняемата работела в отделението по урология, където през февруари 2019 година постъпва на лекуване възрастен мъж. няколко дни по-късно състонито на пациента се влошило и той бил изместен в реанимацията, където умрял. Когато околните пристигнали да приберат тялото и движимостите на покойника, открили неналичието на банковата му дебитна карта.
 
При направената инспекция станало ясно, че до момента в който титулярът на сметката лежал в болничното заведение, някой е изтеглил 1200 лева от картата му. След подадения сигнал в полицията, стартира следствие, което насочва към едната от медицинските сестри в урологията. Това се случва откакто дамата е засечена да тегли пари от банкомата в региона на болничното заведение. След като била привикана на разпит, здравната сестра признала, че фактически тя е взела картата от движимостите на пациента, само че го е направила докто той бил жив и с негово единодушие.
 
Жената обяснила, че имала потребност от пари, поволила се на дядото да и услужи и той се съгласил. Твърденията ѝ обаче, явно не са прозвучали по никакъв начин безапелационно на проверяващите, защото тя е подведена под наказателна отговорност.
 
Обвинението против здравната сестра е по член 249 от Наказателния кодекс за потребление на непознат платежен инструмент без знанието и единодушието на притежателя му. Предвиденото в закона наказване за това закононарушение е отнемане от независимост до 5 години и санкция до двойния размер на получената непозволено сума.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР