Медици в Съединените щати са предписвали мощен опиат, без да

...
Медици в Съединените щати са предписвали мощен опиат, без да
Коментари Харесай

В САЩ масово са назначавали мощни опиати без необходимост

Медици в Съединените щати са предписвали мощен опиум, без да съществува сериозна причина за това, оповестява Агенция Франс Прес.
Опасното болкоуспокояващо " Фентанил ", което бързо може да докара до пристрастяване, е било давано на хиляди пациенти, които не са имали потребност от него или не са имали право да го получават, съобщи БГНЕС.
Фентанилът е синтетично обезболяващо, което е към 100 пъти по-силно от морфина. По закон, то трябвало да се предписва единствено на заболели от рак пациенти, които към този момент не се въздействат от обичайните обезболяващи. Поне 20% от лекарите " не знаели " това предписание и предписвали Фентанил на пациенти, които се оплаквали от боли в гърба или хронично главоболие, сочи следствие на университета " Джон Хопкинс ".
Според отчетът на следователите, както производителите на " Фентанил ", по този начин и институциите в областта на опазването на здравето, са разрешили прекомерно демократични правила за определяне и използването на обезболяващото вещество. Между 30 и 50 % от пациентите, които са получили рецепта за " Фентанил " са нямали потребност да го взимат или са нямали право да го имат.
" Този опиум може да ви убие ", споделя Кейлъб Аликзандър, един от създателите на отчета и шеф на Центъра за сигурност и успеваемост на медикаментите в университета " Джон Хопкинс ". " Без подозрение има смъртни случаи след неправилното определяне на тези артикули ", добавя Аликзандър.
Напоследък използването на " Фентанил " от наркозависими стана тематика на огромни диспути в Съединените щати. Статистиката сочи, че опиатът е умъртвил 70 000 души в страната през 2016 година.
Следователите от университета споделят, че са се борили четири години и половина да получат от федералните управляващи документите, които демонстрират какъв брой постоянно и по каква причина е бил предписван " Фентанил ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР