Медици в Бурятия откриха начин за диагностициране на пневмония, включително

...
Медици в Бурятия откриха начин за диагностициране на пневмония, включително
Коментари Харесай

Изкуствен интелект диагностицира COVID-19 с точност 90%

Медици в Бурятия откриха метод за диагностициране на пневмония, в това число и признаци на ковид, употребявайки изкуствен интелект, оповестява пресслужбата на републиканското държавно управление.

“Републиканската клинична болница “Н.А.Семашко” получи здравно съоръжение и достъп до модел на изкуствен интелект, създаден от лабораторията за ИТ на “Сбербанк”. Сега диагностиката на пневмония, в това число признаци на COVID-19, може да се направи посредством изкуствен интелект “, се споделя в известието.

В основата на модела е невронна мрежа, подготвена на 10 000 деперсонализирани компютърни изображения, маркирани от експерти.

Моделът прави своето умозаключение по отношение на съществуването на инфектиране и вероятността то да е поради COVID-19 и по този метод оказва помощ на лекарите да слагат по-бързи и точни диагнози.

Производителността на модела е 150 прегледа дневно, а точността надвишава 90%.

В близко бъдеще опциите на оборудването ще бъдат разширени – ще бъде допустимо да се употребява за разбор на мамографски изображения, диагностика на инсулт, сърдечно-съдови и други болести.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР