Медици са оказали помощ на 44 души след пожар, избухнал

...
Медици са оказали помощ на 44 души след пожар, избухнал
Коментари Харесай

Голям пожар във висок жилищен блок в Лондон, десетки пострадали

Медици са оказали помощ на 44 души след пожар, избухнал във висок жилищен блок в Лондон, затрупан със същата обшивка, упреквана за нещастието с лондонската кула Гренфел през 2017 година, при която починаха 72 души, съобщи " Франс прес ".

Лондонската пожарна посочи, че пожарът в Топола, Източен Лондон, е овладян, само че двама мъже са откарани в болница поради поемане на пушек и още 38 възрастни и четири деца са получили здравна помощ на място.

Двадесет пожарни коли се оправиха с пожара в 19-етажния жилищен блок наоколо до финансовия регион Canary Wharf, като се оповестява, че елементи от осмия, деветия и десетия етаж са горели.

Пламъкът провокира мемоари за нещастието от 2017 година, когато кулата Гренфел в западен Лондон беше изцяло изкормена, откакто облицовката от външната страна на постройката се възпламени.

Около 20 % от фасадата на блока на кулата при пожар в петък се отличава с алуминиев композитен материал от полиетиленови облицовъчни панели, за които е открито, че са основен фактор при пожара в Гренфел.

Оцелелите и роднините на починалите в Гренфел обявиха в петък, че " задоволително е задоволително ".

" Правителството даде обещание да отстрани рисковата обшивка до юни 2020 година - то изцяло провали личната си цел и всеки ден, който минава през живота, е изложен на риск ", се споделя в изказване на групата за поддръжка Grenfell United.

" Днес повече хора са изгубили домовете си в следващия отблъскващ пожар. "

Кметът на Лондон Садик Хан съобщи, че е " жизненоважно държавното управление, бизнесмените, притежателите на здания и районните управляващи да работят дружно за незабавно унищожаване на облицовката от всяка наранена постройка ".

Работата по замяна на облицовката към този момент е " в ход ", съгласно строителния разработчик Балимор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР