Медици от Майчин дом излизат на протест пред Министерството на

...
Медици от Майчин дом излизат на протест пред Министерството на
Коментари Харесай

Медици от „Майчин дом” излизат на протест

Медици от „ Майчин дом ” излизат на митинг пред Министерството на здравеопазването. Недоволството им е обвързвано с текучеството на фрагменти и изискванията на труд в Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване.

Лекарите се оплакват от отношението на управлението към работещите в клиниката, а по думите им заканите за уволняване са непрекъснати. Затова медиците ще изискат от здравния министър да в профил шефа на „ Майчин дом ” проф. доктор Иван Костов.

Заради напрежението, което усещат, още веднъж по думите им, се утежнява качеството на работата на чиновниците, а оттова и вероятността да се позволяват неточности, които биха могли да застрашат здравето и живота на пациентите.

Протестът се провежда от профсъюз „ Защита ”.

Работещите там споделиха, че недоволстват и против старшата акушерка на анестезиологичния блок. „ Нямаше и три месеца стаж, не различаваше милиграм и милилитър какво значи, беше назначена за основна акушерка на цялата болница. Нямаше претекст за това ”, сподели една от протестиращите.

Други са недоволни от новия шеф на клиниката по анестезиология, който нямал опит с акушерството. „ Идва от военна болница, няма опит в акушерството ”, изясни протестиращ.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР