Медици от клиниката по белодробни болести Света София вече са

...
Медици от клиниката по белодробни болести Света София вече са
Коментари Харесай

Медици от Света София напускат, не виждат обезпечение за коронавируса

Медици от клиниката по белодробни заболявания " Света София " към този момент са подготвени да изоставен , не виждат поръчителство за ковид, приели са 8 близки контактни лица на инфектираните от " Пирогов ", ползвайки налични елементарни маски , разясняват медиците пред НоваТВ.

Поне 6 души са признатите със подозрения за ковид . Медиците не са подготвени да жертват живота и здравето си и най-много на околните си без поръчителство за сигурност и даже места за престояване, в случай че се наложи 14 дни карантина.

Дежурните екипи обясниха, че не знаят по кое време ще има задоволително маски, дрехи, почистващи материали , макар че от управата на болничното заведение дават обещание някакво количество още през днешния ден.

Тестовете съгласно тях ще са налични в петък и самите те ще трябват да вземат пробите . Медиците не са сигурни, че ще могат до се предпазят от заразяване .

6 медицински сестри имат подадени заявки за овакантяване, чакат се още , напуща и доктор от дневна промяна .

" Преди два дни получих информация, че в болничното заведение ще се одобряват хора със симптоматиката на ковид. Това в случай, че няма нужни условия на труд и нужните работни дрехи . Хората желаят да си подадат оставките ", изясни доктор Андрей Коцев, Синдикат " Защита ".

" Изправени сме пред тежка обстановка . Разбираме, че би трябвало да работим с пациенти, които може да имат ковид. Не съм подготвена душевен и през днешния ден си депозирам заявката за овакантяване. Обичам си работата, само че не съм подготвена да работя при тези условия . Чувстваме се притиснати ", разяснява старшата сестра на болничното заведение Мариана Стоименова.

В болничното заведение чакат защитни облека към 14 и 30 часа, би трябвало да дойдат най-малко още 10 дрехи .
 Коронавирус и в София Обновена
Коронавирус и в София

Двама души са настанени в " Пирогов "

Междувременно бе обявено, че идват контрактуваните защитни дрехи и маски от Турция , чакат ги на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", като на място ще ги получи зам.-здравният министъ Бойко Пенков.

Очакват се два камиона с доставки , първият от тях към този момент дойде и всеки миг ще бъде разтоварен в халето на митниците. Общо 50 000 маски с висока отбрана, 100 000 защитни и защитни дрехи , както и 100 000 очила ще бъдат доставени през днешния ден с двата камиона на " Капитан Андреево ".

Според изчисленията на здравните управляващи, тези дрехи ще би трябвало да стигнат на страната ни за към месец .

" Това е първата чакана от нас доставка. Очакваме 100 000 костюма, 100 000 очила, 50 000 маски и това са неща от първа отбрана. Това са защитни маски с висока отбрана. Цялата доставка ще стигне за месец. Очакваме в петък да дойдат още два . "
 Вътрешното поделение на
Вътрешното поделение на " Пирогов " към този момент изолирано

Пробите на двама пациенти са с позитивни резултати за COVID-19
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР