Медици от Акушеро-гинекологичната болница Майчин дом“ се готвят за протест

...
Медици от Акушеро-гинекологичната болница Майчин дом“ се готвят за протест
Коментари Харесай

Заради тормоз – медици от „Майчин дом“ готвят протест

Медици от Акушеро-гинекологичната болница „ Майчин дом “ се готвят за митинг идната седмица, заяви Българска телеграфна агенция. Той е проведен от профсъюз „ Защита “, чиито ръководител Красимир Митов разгласи пред организацията, че,,директорът на болничното заведение оказва систематичен тормоз над работещите “.

По думите му, работещите в Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване са декларирали, че „ в случай че тормозът продължи, цялата клиника от 40 индивида подава оставка “. Митов уточни още, че с изключение на оказвания тормоз, шефът на „ Майчин дом “ „ не позволява да има синдикати, не желае да има Колективен трудов контракт и който дръзне да тръгне против него, незабавно бива привикван със закани за уволняване “. Друга причина за митинга е отстраняването на и.д. началника на клиниката – доктор Елена Георгиева, сподели още Митов.

В отговор от „ Майчин дом “ до Българска телеграфна агенция се показва, че митингът е иницииран от дребна група медици от КАИЛ поради противоречие с смяната на заемането на краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на клиниката. „ Под никаква форма работата на клиниката от страна на управлението не е възпрепятствана и не е оказван тормоз “. Напрежение измежду колектива на КАИЛ се нагнетява от доктор Георгиева, която „ не желае да се съобрази със законовите условия и популяризира погрешни изказвания за идни уволнения в структурата, каквито въобще не се плануват и в никакъв случай не са коментирани. В момента тя инициира предприемането на протестни дейности под формата на синдикална активност “, се добавя в отговора от болничното заведение.

Етикети: Майчин омпротесттормоз
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР