Медици - лекари, медицински сестри, здравни работници и санитари в

...
Медици - лекари, медицински сестри, здравни работници и санитари в
Коментари Харесай

Медици в Добрич са в готовност за ефективни стачни действия

Медици - лекари, медицински сестри, здравни служащи и санитари в МБАЛ - Добрич са в подготвеност за ефикасни протестни дейности. Това бе декларирано през днешния ден от Мая Илиева, ръководител на Синдиката на българските медицински експерти, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

Днес е 14-ти ден на предупредителни протестни дейности. Медиците в продължение на половин месец всеки ден в друго време прекъсваха работа за 60 минути и се събираха пред входа на  главния корпус на Многопрофилната болница в добурджанския град, с цел да заявят своето неодоволство и своите претенции за заслужено и почтено възнаграждение на труда им.

Вчера са извършени съвещания на арбитражна комисия, чакат се нейните решения и според от това какви са те, ще се подхващат дейности, акцентира Мая Илиева. Тя добави, че посредством обществените мрежи към този момент се провежда гражданско непокорство в утрешния ден - 28 октомври, от 17:00 часа на едно от кръстовищата в Добрич.

" Действията на работодателя не престават да предизвикат всички наши дейности досега. Подписаното КТД съгласно нас е нелегално, защото се пренебрегват две организации, които са настрана от това КТД и в последна сметка те са декларирали своето предпочитание след разрешаване на трудовия спор във връзка с заплащането да се върнат още веднъж на масата на договарянията и това КТД да бъде подписано от всички синдикални организации в болничното заведение. 

Считаме първо, че синдикалната организация на КТ " Подкрепа " не се знае какъв брой е законна, защото на първа среща на договарянията те нямаха никакви документи за легитимност. След което при неведнъж питане, в това число публично, документално до работодателя каква е членската маса на КТ " Подкрепа ", към момента нямаме подобен отговор.

На всичко от горната страна КТД-то е написано с по-лоши условия за работещите, защото знаете, че минимумът за бранша, който ние желаеме като профсъюз, не е доближат в болничното заведение. Затова считаме, че е безсмислено сключване на КТД, защото неговата цел е да надгражда контрактуваното в бранша или в други нормативни документи въобще. Категорично хората са решени да останат в борбата до дъно ", сподели Мая Илиева.

Преди към седмица Ръководството на Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Добрич и КТ " Подкрепа “ подписаха съглашение за групов трудов контракт като е взето решение от 1 ноември месечните хонорари на чиновниците в болничното заведение да се усилят с сред 37 и 40% по отношение на изходното състояние. 

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР