Медици излязоха на протест заради предстоящото закриване на болнични отделения

...
Медици излязоха на протест заради предстоящото закриване на болнични отделения
Коментари Харесай

Медици протестират срещу закриването на отделения в Северозападна България

Медици излязоха на митинг поради идното закриване на болнични отделения във Видин, Враца и Монтана, оповестява bTV.

Недоволството на здравните експерти е провокирано от думите на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, че предстоипреструктуриране на регионалните лечебни заведения в Северозападна България.

Припомняме, тази своя концепция Ананиев заяви предходната седмица. Заради последвалите остри реакции обаче дни по-късно той посочи, че не му е "минавало и през мозъка " да затваря регионална болница.

Лекарите в МБАЛ "Христо Ботев " във Враца показват, че отделенията са цялостни. След направена информация е било открито, че за първите шест месеца от 2019 година през здравното заведение са минали 7 177 души.

Ако някой може да каже, че такава болница е непотребна, дано да я затвори и след това да си понесе отговорността, съобщи доктор Бисер Тодоров от детското поделение на болничното заведение. Той акцентира, че не е ясна концепцията за промяна на здравния министър. Според него, когато една огромна болница с доста отделения се закрие, се нарушава цялостната активност, защото в цялата област няма друго сходно лечебно заведение.

Директорът на МБАЛ "Христо Ботев " Евгени Любенов заяви, че от Министерство на здравеопазването са го уведомили, че са в развой на договаряния с обособени банки за разпределяне на заем за погасяване на задълженията на болничното заведение.

От своя страна лекарите сигнализираха, че заплатите им са забавени за следващ път.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР