Медитацията по време на ретрограден Меркурий е от изключителна важност

...
Медитацията по време на ретрограден Меркурий е от изключителна важност
Коментари Харесай

Медитация за духовно изцеление по време на ретрограден Меркурий

Медитацията по време на назадничав Меркурий е от изключителна значимост за нашето духовно благоденствие.

Тъй като резултатите на тази планета, когато е ретроградна са по-забележими и даже по-силни от тези на други планети, е належащо да се подготвим духовно, с цел да се надигнем против тях. По този метод можем да избегнем да бъдем мощно наранени от неговата назадничавост.

Лечебен обред

Ретроградният Меркурий е асистент в духовното излекуване. Затова се възползвайте от това време, с цел да помогнете на духа си да се освободи от всичко отрицателно и нездравословно.

За този обред ви трябват единствено зелена свещ и малко розмарин.

Намерете безшумно и насаме място и запалете свещта. Съсредоточете се върху дишането си и помислете за всичко, което ви „ разболява “ духовно и тормози прочувствено. Възможно е да изпитвате ревнивост, злоба, яд, горест, каквото и да е.

Когато идентифицирате всичко, от което ви боли, изгорете розмарина и усетете по какъв начин всичко изчезва дружно с дима на ароматната билка.

Ако по някаква причина не можете да изгорите розмарина, направете си отвара от това растение и го изпийте и до момента в който го вършиме, усещайте, че тялото и душата ви се пречистват от всички тези нездравословни усеща, които са във вас.

Мантра на Меркурий

Мантрите се употребяват за намаляване на негативното въздействие на планетата. Меркурий ръководи мозъка и интелектуалните каузи в необятния смисъл на думата. Затова мантрите на Меркурий ще имат удобен резултат и ще допринесат за подобряването на всички интелектуални инициативи. Четенето на мантрата на Меркурий с изключение на, че оказва помощ да организирате вашите каузи и мисли, да определите най-важните задания и цели, да организирате сполучливи договаряния и да постигате положителни резултати в интелектуалната активност, също по този начин ще ви помогне да се изчистите духовно и прочувствено.

Многократното повторение на комбинации от свещени думи с отмерено движение способства за въвеждането на човешкото схващане в положение на лек транс. Създаденият звуков резонанс от своя страна влияе върху физическото тяло, неговите обособени елементи и органи. Така има взаимоотношение и хармонизиране на духовното и физическото, конфигуриране на по-висока вибрационна периодичност.

Често мантрите се възприемат като един от детайлите на йога учението. Те обаче сами по себе си са най-силното средство за духовни практики, което оказва помощ за повишение на равнището на осцилация, усмиряване на мозъка и реализиране на мечтаните цели.

Според ведическите учения мантрите разсънват сила, дават отбрана и хармонизират телесното и духовното начало в индивида.

За четене се предлага да изберете безшумно и умерено място, където никой няма да се намесва и нищо няма да ви разсейва. Можете да запалите тамян, свещи. Поемете няколко спокойни вдишвания и издишвания, освободете се от всички паники, настройте се на медитативно въодушевление. Това е изключително значимо за тези, които занапред стартират да практикуват.

Мантрата би трябвало да се пее монотонно без спиране. Повторете текста 108 пъти. Това е свещеното число на съвършенството и триумфа. За да не се разсейвате от преброяването, се употребява броеница със 108 мъниста. Можете да ги замените, да вземем за пример, с бобени зърна като авансово преброите нужния брой. Силата на произношението на думите няма значение, звукът би трябвало да е прелестен.

Два разновидността на най-обикновените мантри на Меркурий:

ОМ БУДДХАЙЯ НАМАХА

ОМ НАМО БХАГАВАТЕ БУДАДЕВАЯ (Om namo bhagavate buddhadevaya)

Произнасят се с звучен глас. Това е най-хубавият вид за начинаещи. Има и други текстове, по-сложни, само че даже и такава елементарна мантра, при постоянна процедура, има мощен резултат.

Четенето на мантрата към Меркурий е ориентирано към пречистване на мозъка, успокоение и централизация, нареждане на мислите. Можете да подобрите резултата от практиката благодарение на ароматерапия. Етеричните масла въздействат на прочувствената и психическата сфера. Когато се употребяват вярно, те ще хармонизират сетивата и мозъка. За да не се разсее вниманието, се предлага потреблението на аромати, които избистрят и пречистват мозъка: мента, кедър, мащерка, евкалипт, култивиран чай (салвия). Но за най-благоприятен резултат те би трябвало да се комбинират с масла, които успокояват мозъка: да вземем за пример сандалово дърво.

Мантрата може да се употребява и след ретроградното придвижване на Меркурий. Ако имате слаб или „ ранен “ Меркурий в хороскопа, тогава могат да се употребяват разнообразни практики за неговото „ излекуване “ и хармонизиране, в това число четене на мантри на тази планета. За хармонизиране на аспектите на Меркурий в хороскопа, практиката се прави всекидневно, в продължение на 21 дни, започвайки от сряда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР