Медитацията е хилядолетен и все по-популярен метод за постигане на

...
Медитацията е хилядолетен и все по-популярен метод за постигане на
Коментари Харесай

Медитацията като естествено обезболяващо

Медитацията е хилядолетен и все по-популярен способ за реализиране на ментално здраве. Чрез нея осигуряваме покой на съзнанието, изчистване на мислите и противодействаме на напрежението, който върви ръка за ръка с натовареното всекидневие.

Но медитацията има позитивен резултат освен върху мозъка и метода, по който той действа, само че и върху чисто физическите аспекти на здравето.

Различни проучвания, учредени най-вече на ядрено-магнитен резонанс, потвърждават, че при хората, които медитират, се вижда доста понижаване на чувството за болежка . И приказваме най-много за хронични болки в тялото, мъчат с години, а за единствен излаз от тях считаме обезболяващите.
 Снимка 463044

Всъщност медитацията, която може да се дефинира и като трениране на вниманието, трансформира метода, по който мозъкът възприема болката . Ние привикваме с нея, одобряваме моментните си чувства и физическия дискомфорт и по този начин тя става по-поносима.

Това е по-различен метод от този, с който сме привикнали - да й се противопоставяме най-често с медикаменти. А тази опозиция води до образуване на стрес, който по-скоро задълбочава, в сравнение с да взема решение казуса.
 Снимка 463046

Най-лесният метод да реализираме облекчение на болката посредством медитация е да използваме техниката body scan . При нея насочваме вниманието си върху обособените елементи на тялото, като стартираме от левия или десния крайник и приключим с главата. Мислено назоваваме " плещи " да вземем за пример, отпускаме ги и усещаме облекчение на напрежението.
 Аларма за лягане, чантата за фитнес, медитация и вечерни ритуали за триумф
Вечерни привички за сполучлив ден

Утрото се познава от вечерта

Още една изгода от медитацията, която изобщо не е за подценяване, е, че тя ни учи да обръщаме внимание единствено и само на сегашния миг . По този метод се реализира понижаване на напрежението и депресивните положения.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР