Медиите във Великобритания похвалиха английския тим и засипаха с критики

...
Медиите във Великобритания похвалиха английския тим и засипаха с критики
Коментари Харесай

Британските медии с остри критики след расистките скандирания на мача България - Англия

Медиите във Англия похвалиха британския отбор и засипаха с рецензии България след разгромната победа на " Трите лъва "  над българския народен тим с 6:0 в София.

Въпреки безапелационната победа на англичаните, водещата тематика на Острова не беше играта на момчетата на Гарет Саутгейт, а расистките викания от трибуните, поради които срещата бе прекъсвана два пъти през първото полувреме.

" Расистки позор в София ", написа " Дейли мейл ". " Гарет Саутгейт похвали играчите за изпращане на мощно обръщение ", написа " Гардиън ", цитиран от bTV.

" Резултатът от България-Англия беше засенчен от расистки скандал и вечер, в която отсъстваше чистия футбол ", разясняват от  " Индипендънт ".

Таблоидът " Сън " демонстрира фотоси с нациския привет по трибуните и написа, че мачът е бил пресечен два пъти поради расизъм.

Реакцията от страна на футболистите на анлийския отбор не бе доста по-различна.

" Съжалявам, че България беше показана от такива идиоти по трибуните на личния си стадион. Все едно... 6:0. Връщаме се вкъщи, свършихме си работата. Лек път на почитателите ", написа в Twitter звездата на тима Рахийм Стърлинг, който е прочут на Острова с битката си против расизма на терените.

Минути по-рано той напомни и думите на българския селекционер Красимир Балъков, който сподели, че в Англия имат по-големи проблеми с расизма, като написа „ Не съм сигирен за това, шефе! ”.

 

Mmmmh... Not sure about this one chief https://t.co/Jyjr6vFtA8

— Raheem Sterling (@sterling7) October 14, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР