Медиите в Северна Македония в ступор след предложения от лидера

...
Медиите в Северна Македония в ступор след предложения от лидера
Коментари Харесай

Атака: Медиите в Северна Македония са в ступор след предложението на Волен Сидеров за анекс към Договора за добросъседство

Медиите в Северна Македония в ступор след оферти от водача на АТАКА Волен Сидеров анекс към Договора за добросъседство. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия „ АТАКА ".

Основни медии в съседката ни излизат със заглавия, че Политическа партия „ АТАКА " предлага анекс към подписания през 2017 година договор и упорства Скопие да не краде историята на България. Македонските публицисти даже бият камбаната, че София може и да скъса документа. „ Ако Скопие не се съгласи да одобри промените в контракта, България може едностранно да го приключи, аргументират се от „ Атака”, написа в подзаглавие македонският интернет уебсайт „ Нетпрес”.

„ Парламентът да задължи премиера Бойко Борисов да изготви анекс на контракта на България със Северна Македония, посредством който двете страни да се въздържат от всевъзможни спекулации и опити за заграбване на исторически събития и персони. Такова предложение направиха депутатите от „ Атака” в Народното събрание, пишат българските медии”, цитират македонските им сътрудници.

Журналистите оттатък границата се тормозят, че предлагането на Сидеров ще забрани на Северна Македония да афишира за свои общи събития и персони и да прави „ опити за присвояване” на владетелите от цар Крум до цар Иван Владислав, както и „ всички исторически персони, свързани с националноосвободителната битка и битката за сливане на българския народ в рамките на Българската екзархия”.

Всичко това демонстрира, че АТАКА е по делата, а не по думите. Именно по тази причина и македонските медии са толкоз обезпокоени от възможното приемане на препоръчаните от Сидеров ремонти в Договора за добросъседство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР