Медиите в Русия тази сутрин анализира възможните последици от коронавирусната

...
Медиите в Русия тази сутрин анализира възможните последици от коронавирусната
Коментари Харесай

Страх от пълен срив на икономиката на Русия

Медиите в Русия тази заран проучва вероятните последствия от коронавирусната рецесия за стопанството на страната. Икономиката на Русия замязя на парен локомотив, чийто казан всеки миг ще експлодира, декларира в заглавие " Свободная преса ".

Кризите от 2009 и 2014 година ще ни се сторят детска играчка. Прогнозите за съветската и за международната стопанска система през 2020 година в подтекста на възходящата пандемия стават все по-песимистични. За поддръжка на стопанската система си Русия може би ще би трябвало да изразходва 5 на 100 от своя Брутният вътрешен продукт, счита шефът на Сметната палата Алексей Кудрин. Но спадът на Брутният вътрешен продукт съгласно него може да е още по-висок, написа вестникът, представен от Българска телеграфна агенция.

Руското държавно управление мисли за хората, чийто нормален темп на живот бе нарушен от пандемията, нанесла удар и по благосъстоянието им, акцентира " Росийская газета " и цитира премиера Михаил Мишустин, подчертал пред координационния съвет за битка с Ковид-19, че приоритет за министрите е " да изгладят тези отрицателни феномени ".

Сред последните ограничения на кабинета в тази връзка официозът изброява дотации за жилищните наеми, мораториум върху санкциите за неплатени комунални услуги, безвъзмездни проби за ковид за обезпечените и регулация на пазара за медикаменти. Специална поддръжка е планувана за стопанските браншове, най-силно потърпевши от вируса, като превоза, битовите услуги и туристическия бизнес, а също по този начин за културната сфера и образованието.

Преференциите за дребния и междинния бизнес могат да се ползват в течение на половин година и за всички огромни компании в Русия без залог и поръчители, в случай че облагите им са спаднали с над 10 на 100 или са осъществили загуби, прецизира " Комерсант ".

Вирусът желае жертви: броят на банкрутите в Русия внезапно ще нарасне през 2021 година, предвижда обаче в заглавие " Известия ". Само през януари-март т. година този индикатор се качи с 68 %, отбелязва изданието.

" Ведомости " и " Лента " оповестяват за проблеми в отбранителната индустрия на Русия поради ограниченията против ковид. Много от тях може да бъдат решени без финансови инжекции - в сектора има дефицит на управнически професионализъм, разяснява специалистът Константин Макиенко.

Руската Военнопромишлена компания осведоми, че бронираните коли " Тигър " родно произвеждане се оборудват с филтри, осигуряващи безвредно придвижване в местности с рискова епидемиологична конюнктура, оповестява " Труд ".

Коронавирусът понижи упованията за размера на заплатата у търсещите работа в Русия, написа " Комерсант " в различен материал, обобщавайки данни на профилирания уебсайт " Авито ". Откакто в Русия е въведен режим на самоизолация, от ден на ден се търси и отдалечена работа, а междинната предстояща заплата към този момент е намаляла за година с 10,4 на 100 - от 23 000 на 20 600 рубли месечно.

" Лента " цитира данни на съветския уебсайт " ХедХънтър " за специалностите, най-търсени в страната по време на пандемията. Повече стават вакантните места в медицината и фармацевтичния бранш, в областта на сигурността и държавната работа, доста се търсят домашни помощници и служащи в строителството.

Властта в Русия избира сред епидемиологично и политическо решение за изборите в страната - още не е ясно дали ще има обединен ден за гласоподаване на 13 септември или ще бъде отсрочен за следващата година, написа " Независимая газета ".

Засега съветската ЦИК е отсрочила по отношение на вирусната зараза общо 94 изборни акции, които трябваше да започват на 5 април. Ходът на епидемията ще се вземе под внимание преди всичко при насрочване на изборите, сложени към този момент на пауза, също и последствията от рецесията - санитарните, финансово-икономическите и естествено обществените. А социолозите ще би трябвало да покажат с какви настройки излизат от рецесията хората в Русия - дали са се сплотили към властта, в случай че тя победи незнайната болест, или пък са набрали още повече негативи отпреди, разсъждава всекидневникът.

Коронавирусът стана освен опасност, само че и опция за страните от Запада. Възможност още веднъж да проявят световното си водачество, както и да поправят ред свои политически неточности, написа създателят на коментар във " Взгляд ".

За общо страдание Съединени американски щати и Европа не се възползваха от тази опция, твърди той и разяснява: антируските " наказания би трябвало да бъдат вдигнати, само че няма да бъдат ".

Учени от Италия и Съединени американски щати предложиха нова методика, определяща посредством равнището на тромбоцитите в кръвта евентуалната опасност за живота на заболели от Ковид-19 и риска да се утежни положението им, оповестява " Известия ".

Според съветски специалисти, представени в материала, този способ за мониторинг е преуспяващ и освен това - подобен тест може да се направи във всяка клинична лаборатория още в този момент. Съответно няма потребност от нови механически решения и огромен разход на средства, акцентират те.

Руската федерална медицинско-биологична организация създава апарати за изкуствена белодробна вентилация, обслужващи двама и четирима пациенти по едно и също време, написа " ВПК ", като цитира шефа на организацията Вероника Скворцова.

Ведомството е показало препарат за лекуване на Ковид-19 и е подготвило 7 прототипа на ваксина против ковид. До юни т. година имунизацията ще бъде подготвена за тестване върху доброволци, прибавя изданието.

Към 1 януари 2020 година от общо 116 865 здания на здравни заведения в Русия 16 360 (14 на сто) са били в спешно положение, написа " Московский комсомолец ", като се базира на Сметната палата на Русия.

По нейни данни в 35 618 от съветските лечебни заведения, поликлиники и медицински пунктове (30,5 на сто) няма тръбопровод, в 60 899 (52,1 процента) липсва топла вода, в 48 033 (41,1 на сто) - централно отопление, а 41 220 (35 процента) са без канализация (в други 819 здания тя не работи) и 37 934 (32,5 на сто) нямат телефон.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР