МЕДИИТЕ. След като Бойко Борисов забрани на правосъдния си министър

...
МЕДИИТЕ. След като Бойко Борисов забрани на правосъдния си министър
Коментари Харесай

"Репортери без граници" осъдиха цензурата срещу правосъдния министър

МЕДИИТЕ. След като Бойко Борисов забрани на правосъдния си министър да написа във Facebook, медийната среда в страната още повече се утежни. 
Страната ни се срутва в показателя за независимост на словото и в идващия отчет на " Репортери без граници " се чака да падне още по-ниско в сравнение с е в този момент - 111-то място от 180 следени страни. 
" Да забраниш свободната словесна изява на правосъден министър, това към този момент е прекалено - разяснява представител на организацията. - Свободата на словото е за всички, това е адско и безпардонно посягане върху главно човешко право! Всичко това ще откри отражение в годишния ни отчет, следим събитията в България доста деликатно. "
***
Това се случва на фона на всеобщи цивилен митинги с хетерогенен политически и аполитически състав. 
Участник в митингите показа, че до момента бил на площада от нямане какво да прави, само че към този момент има сериозна причина да стачкува: 
" Да запушат устата на Дани Ръбъл, това е чудовищно закононарушение против човечеството - разяснява яростно жителят. - Аз като жител това няма да го понасям. Дани Ръбъл ми носи толкоз наслада с естественото си лъчезарно лъчение! Той сформира такива неповторими облици посредством магията на словото, че съм губил часове да го виждам и да се дивя на чудесата на природата. Кой си ти бе, Мутро, да мачкаш словото на Дани Ръбъл! Оставка седнага бе! " - разгоря се площадният жар в жителя, който в яростта си раздра полицейския кордон, върза двама служители на реда на джувка и спечели сърцата на две полицайки, които захвърлиха униформите и се сляха с въстаналия народ. 
" И ние сме за свободата на словото и Дани Ръбъл ", обясниха полицайките и се заклеха, че няма да служат на мракобесно държавно управление, което не дава на правосъдните си министри да веселят народа. 
***
Бившата дясна ръка на Борисов Цветан Цветанов също осъди репресията против Данито. 
" В ГЕРБ е средновековие и послушковщина, по тази причина се махнах оттова - съобщи смелият опозиционер. - Ако си спомняте, по същия метод Борисов искаше да ми забрани и на мен изяви в медиите и независимост на изразяването. Аз съм привикнал с публичността и не можах да приема диктата на Борисов, разведох се с него, напуснах партията, която съм градил като Илия - килията. Тогава мен обществото не ме поддържа, само че аз не съм отмъстителен. Сега още веднъж съзиждам партия, моят план за " ГЕРБ с човешко лице " . Долу Борисов, оставка, вън цензорите от ръководството на страната! ", развилня се Цветанов и почна да прави атлетически извършения. 
 ГЕРБ-Видин се тресе. Цветанов прави утринен крос край Баба Вида...
Няма да мълчим!
*** 
Херо Мустафа в неофициален диалог загатна, че точно това е повода Държавният департамент на Съединени американски щати да изкаже обществено запаси към ръководството на Борисов.
Ето какво още сподели Херо:
" За корупцията, както и да е, поносим го. По целия свят има корупция, демонстрираме схващане. За институците, които Борисов и сътрудниците му трансфораха в бухалки, не ни е прелестно, но от време на време страната има потребност от по-преките пътища за реализиране на задачите си. И това го изтърпяваме. Но да запушваш устата на Дани Кирилов, за това към този момент ще покажем ограничения със зъби! " - ококори се страшно Мустафа и сподели три реда зъби. 
***
Потърсен, с цел да изрази персонална позиция по проблема, Дани Кирилов сподели, че е ангажиран с джуркане на файлове и следи ритъма на своята мисъл. 
" Няма да вляза в клопката ви, господин Петров, отхвърлям да разясня персоналния си живот. Щом министър председателят ме е назначил да ръководя такова значимо министерство, значи ми има доверие. А дали ще пиша смехории във фейсбук, това е персонален въпрос и аз отхвърлям какъвто и да било коментар. Довиждане и приятна вечер! ", изкомуникира Кирилов и продължи да си джурка файловете. 
 Снимка на Иво Балев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР