Медиите продължават да обсъждат извънредната ситуация край Новосибирск на 12

...
Медиите продължават да обсъждат извънредната ситуация край Новосибирск на 12
Коментари Харесай

Отварянето на „черните кутии на кацналия в поле A320 предизвика сензация

Медиите не престават да разискват изключителната обстановка край Новосибирск на 12 септември, когато Airbus A320 на Ural Airlines, полет от Сочи до Омск, направи аварийно кацане в житно поле.

Първоначално мнозина нарекоха пилотите герои, защото при кацането нямаше жертви. След известно време обаче авиационни експерти разкритикуваха действията на водачите за непрофесионализъм, защото те са уверени, че самолетът е можел да кацне безвредно в Омск.

Сега станаха известни резултатите от декодирането на „ черните кутии “, които записват всичко, което се случва на борда на самолета по време на полет, пише МК, базирайки се на източник. Имайте поради, че резултатите от следствието на случая към момента не са публично оповестени.

Сега данните от полетните записващи устройства разрешават да се хвърли друг взор върху изключителната обстановка и аргументите за нея.

От диалозите сред двамата водачи излиза наяве, че самолетът лети със свален колесник, а това усилва разхода на гориво. В същото време в началото е известно, че би трябвало да има задоволително гориво, с цел да стигне до дестинацията, т.е. летището в Омск. Тази информация оповестява вторият водач.

В отговор командирът на самолета декларира, че обстановката е естествена и датчикът демонстрира остатъчно гориво от 800 кг.

Трябва да се означи, че договарянията на водачите също съдържаха циничен език. Основното обаче е, че командирът на самолета удостовери, че има задоволително гориво в обилие.

" Слушай, има ли задоволително керосин? " - пита вторият водач командира.

„ Остана още звук керосин “, дава отговор командирът.

След това вторият водач показва обстоятелството, че колесникът е бил продължен по време на полета, на което командирът споделя, че няма защо да се тормозят.

„ Виждате ли (посочва някакъв сензор) – везната споделя 800 кг, изключително при кацане отвън курса. “

„ Ще отидем в Новосиб “, споделя най-после командирът.

„ Възможно е да кацнете тук (в Омск - прибл.), мисля, че всичко върви добре “, изяснява вторият водач.

„ Ще се мотаем един ден, до момента в който изпратят бригада, а базата е в Новосибирск, нашите хора ще се съгласят, ще я ремонтират за три часа, ще летим вкъщи “, дава отговор му командирът.

В резултат на това обаче самолетът в никакъв случай не доближава до летището в Новосибирск, кацайки в поле.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР