Медиите погрешно съобщиха, че терористи от ИД мирно напускат Дамаск

...
Медиите погрешно съобщиха, че терористи от ИД мирно напускат Дамаск
Коментари Харесай

Съобщенията за капитулацията на терористите южно от Дамаск се оказаха преждевременни

Медиите неправилно оповестиха, че терористи от ИД спокойно напущат Дамаск в подмяна на безвредно излизане от южните покрайнини, а командирът на на сирийско-палестинското придвижване „ Лива ал-Кудс” е награден от съветското министерство на защитата. Това твърди палестинската осведомителна организация AMN.

Ставаше дума, че радикалните ислямисти южно от Дамаск сякаш капитулирали, като изосдтавили палестинския лагер Ярмук и региона Хаджар ал-Асуад против опцията безвредно да изоставен провинцията. Пак по този начин медии твърдяха, че даже са пристигнали първите рейсове.

AMN твърди, че това била дезинформация с провокативен темперамент, а радикалните ислямисти и до в този момент оказват опозиция на държавните сили.

Telegram-канал @SyriawatanNews в допълнение оповестява, че групировката, осъзнавайки своето безизходно състояние, ще се стреми да нанесе на армията спомагателни загуби. Не е изключено потреблението на шахид-мобили.

Telegram-канал @astramilitarum също заяви, че съветското МО наградило командира на палестинската бригада „ Лива ал-Кудс” Мухамед Саида за триумфи в боевете срещу ИД южно от Дамаск, само че към момента липсва публично удостоверение на тази информация.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР