MEDIAPOOL ПРЕПУБЛИКУВА СВОЙ МАТЕРИАЛ ОТ 13 НОЕМВРИ 2016 ГОДИНА. Премиерът

...
MEDIAPOOL ПРЕПУБЛИКУВА СВОЙ МАТЕРИАЛ ОТ 13 НОЕМВРИ 2016 ГОДИНА. Премиерът
Коментари Харесай

Дежавю oт 2016: Борисов твърдо подава оставка и предлага свикване на ВНС

MEDIAPOOL ПРЕПУБЛИКУВА СВОЙ МАТЕРИАЛ ОТ 13 НОЕМВРИ 2016 ГОДИНА.

Премиерът Бойко Борисов разгласи идната си оставка и удостовери, че ГЕРБ няма да се пробва да сформира държавно управление в сегашния парламент, откакто ГЕРБ загуби президентските избори, които са обрисували ново болшинство – това на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ДСБ. В първото си публично изказване вечерта след балотажа Борисов сподели още, че би трябвало да се вкара мажоритарно и наложително гласоподаване, както са поискали 3.5 млн. гласоподаватели, дали своят вот на референдума предходната неделя. Според него обаче към този момент е неотложно да се свика Велико Народно заседание.

" Винаги сме се съобразявали с волята на народа и приветствам тези, които имат повече гласове от нас " съобщи той, изказвайки поздравления на победилата президентска двойка Румен Радев-Илияна Йотова.

Борисов очерта новата политическа обстановка, като от самото начало подчертава на съглашателството Българска социалистическа партия -ДПС, пришивайки към тях партията на Радан Кънев ДСБ, която отхвърли да поддържа претендента на ГЕРБ Цецка Цачева на втория тур, само че останалите партии от Република България сториха това.

Управляващата коалиция няма болшинство
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР