Медено-канелена напитка – помага при над 15 здравословни състояния. Медът

...
Медено-канелена напитка – помага при над 15 здравословни състояния. Медът
Коментари Харесай

Напитка с мед и канела укрепва имунната система

Медено-канелена напитка – оказва помощ при над 15 здравословни положения.

Медът и канелата могат дейно да се борят с възпаленията, разнообразни типове болки и даже с такива съществени болести като диабет и артрит. Това остаряло лекарство е употребявано от нашите баби и дядовци. Сега е моментът да се върнете към тази рецепта.

Какво лекува комбинацията от мед и канела?

Укрепва доста имунната система
Медът е богат на желязо и доста витамини. Ежедневната консумация на мед и канела защищава тялото от нездравословни бактерии и вируси.

Лекува грип и настинки
Благодарение на сместа от канела и мед, можете да се отървете от признаците на мощна простуда за три дни. Тази примес също ще помогне за лекуване на хронична кашлица. Освен това има страховит усет. Можете да я консумирате по този начин или да я добавите към чая.

Облекчава зъбобол
Пригответе паста от 5 супени лъжици мед и 1 супена лъжица канела и нанесете върху проблематичното място. Повтаряйте процедурата 3 пъти дневно – и не е нужно да посягате към мощни болкоуспокояващи.

Диабет и чернодробни болести
Последни изследвания, демонстрират, че добавките с канела до 1500 mg лекуват инсулиновата устойчивост и оказват помощ на диабетици и хора с чернодробни болести.

Храносмилателни проблеми
Медът и канелата се трансфораха в доста известни медикаменти за храносмилателни проблеми като запек, гадене и язви. Тъй като медът елементарно се разгражда от тялото, може да успокои раздразнената храносмилателна система.

Гингивит
Няколко изследвания демонстрират, че медът от манука може да помогне за лекуване на гингивит и пародонтоза.

Артрит
Нанесете паста, направена от тези две съставки, върху засегнатите елементи на тялото и постепенно масажирайте. Пиенето на чай с мед и канела също може да помогне за облекчение на болките и сковаността в ставите.

Инфекция на пикочния мехур
Смесете канелата и меда в чаша хладка вода и изпийте. Това оказва помощ за унищожаването на бактериите в отделителната система.

Затлъстяване
За да намалите тежестта, пробвайте да пиете примес от чаена лъжичка мед и половин чаена лъжичка канела разтворени във топла вода всеки ден. Пийте заран на гладно към половин час преди закуска.

Сърдечно заболяване
Намажете мед и канела върху самун вместо сладко или масло и яжте постоянно такава закуска. Смята се, че в дълготраен проект това може да помогне за попречване на задръстване на кръвоносните съдове, инфаркти и висок холестерол.

Метеоризъм и киселини
Тази композиция оказва помощ за отбраната на стомашните стени. Тази композиция прочиства храносмилателната система от неприятни бактерии, оказва помощ за лекуване на инфекцията и по този метод оказва помощ за лекуване на признаци като отичане на корема и нараснали стомашни сокове.

Ухапвания от инсекти
Също по този начин е отлично средство за сърбеж или болежка от захапване от инсекти. Вземете една чаена лъжичка мед и го смесете с две чаени лъжички вода. Добавете половин чаена лъжичка канела и нанесете върху засегнатата област.

Зъбобол
Смесете една чаена лъжичка канела с 2 супени лъжици мед и нанасяйте върху болните зъби няколко пъти дневно, до момента в който болката отшуми.

Рецепта за медено-канелена напитка
200-300 мл вода
цейлонска канела
мeд

Вижте още: Комбинацията от куркума с мед бори настинката за 3 дни

Приготвяне:
Добавете една чаена лъжичка канела в чаша с вряла вода. Разбъркайте добре. Оставете да се охлади за 15 минути.

Добавете две чаени лъжички мед и разбъркайте добре. Пийте половин чаша преди закуска и половин чаша преди лягане.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР