Медът се използва широко в медицината и козметиката. Често се

...
Медът се използва широко в медицината и козметиката. Често се
Коментари Харесай

Мед - козметични свойства. Рецепти за домашна козметика с мед

Медът се употребява необятно в медицината и козметиката. Често се употребява при лекуване на кожни лезии и акне, защото има бактерицидни свойства, понижава риска от формиране на келоиди и форсира заздравяването на рани. Медът също по този начин съвършено овлажнява и успокоява кожните раздразнения, заради което е отлична съставна част в домашната козметика. Проверете предписания за медена козметика за грижа за тялото и косата.

Медът се употребява от съвсем всички, тъй като той освен има добър усет, само че и подкрепя лекуването на настинки, укрепва имунитета, успокоява нервите и оказва помощ за заспиване. Медът е и една от най-хубавите и известни домашни козметични артикули. В козметичната промишленост се употребява в чист тип или под формата на пчелно млечице, прополис. Влияе удобно върху кожата, защото форсира заздравяването на рани, предотвратява образуването на келоиди, има бактерициден резултат - основно заради тази причина е потребен при лекуване на кожни лезии, пъпки.

Медените маски и компреси се употребяват за навлажняване на суха кожа и коса. Медът се употребява отдавна като средство за лекуване на напукани устни и пети. Грижата с натурален мед е предопределена за всички видове кожа. Въпреки това си коства да запомните, че медът (както всяка друга съставка) може да аргументи алергии. Преди да решите да употребявате мед в козметични процедури, направете главен тест за алергия върху китката или върху парче кожа зад ухото.

Рецепта за естествен еликсир за коса с мед

Съставки:

- половин чаша мед,

- 1/4 чаша зехтин

- половин чаша прясно изцеден лимонен сок.

Метод за подготвяне. Смесете съставките дружно, до момента в който се комбинират изцяло. Изсипете малко количество от сместа върху косата си и я масажирайте щедро, тъй че цялата повърхнина да е покрита с нея. Поставете косата си под шапка за душ и изчакайте 30 минути, след което изплакнете със студена вода.

Рецепта за домакински еликсир за устни с мед

Съставки:

- 1 чаена лъжичка мед
 Домашна медена рецепта за по-красива и нежна кожа! Домашна медена рецепта за по-красива и нежна кожа!
Ако на кожата ѝ липсва задоволително вода и стане прекомерно суха, стартират да се появяват линии, бразди и бръчки. Но с помощта на свойс...

- половин чаша настърган пчелен восък,

- 2 капки етерично масло от витамин Е,

- 1/4 чаша кокосово масло,

- 10 капки лимонен сок.

Метод за подготвяне. Смесете съставките, до момента в който получите хомогенна, кремообразна маса. След това ги сложете в дребни контейнери. След няколко часа балсамът ще бъде подготвен за приложимост. Не забравяйте да съхранявате козметиката на хладно място. В противоположен случай ще се топи непрекъснато и ще загуби консистенцията си.
 7 хитри приложения на меда за по-красива кожа 7 хитри приложения на меда за по-красива кожа
Наред с многото си изгоди за здравето, медът може да има чудни приложения за хубостта. Снабден с мощен удар с антисептични, антибактери...

Рецепта за овлажняваща маска за лице с мед

Съставки:

- 2 огромни лъжици мед,

- половин чаша мляко.

Метод за подготвяне. Смесете добре съставките и нанесете върху лицето и шията. Оставете маската за към 15-20 минути, след което изплакнете деликатно с топла вода.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР