Медът и канелата заедно са чудодейно лекарство срещу много болести!Учените

...
Медът и канелата заедно са чудодейно лекарство срещу много болести!Учените
Коментари Харесай

Канела и мед за здраво сърце, имунитет и отслабване

Медът и канелата дружно са чудодейно лекарство против доста заболявания!

Учените настояват, че медът се употребява без странични резултати, той е сладостен, а когато се употребява в вярната доза се третира като лекарство, по тази причина не вреди даже на диабетици.

Мед и канела за сърдечни болести

Направете примес от мед и канела на прахуляк, намажете на хлебче. Яжте постоянно за закуска. Този сандвич понижава равнището на холестерола и може да ви избави от сърдечен удар. Също по този начин, даже и в случай че към този момент сте имали сърдечна офанзива, изследванията демонстрират, че тази примес може да ви помогне и да минат доста години, преди въобще да се получи втори удар. Редовната приложимост на канела и мед укрепва сърцето. В Америка и Канада, тази примес се дава на хора в старешки домове. Доказано е, че когато артериите и вените губят гъвкавостта, меда и канелата оказват помощ в тяхната възкръсване.

Артрит: мед и канела

Пациентите с артрит могат да се  възползват от тази примес, в случай че пият по една чаша топла вода с две супени лъжици мед и една чаена лъжичка канела на прахуляк. Ако се приема всекидневно, допустимо е даже и продължителен артрит да се излекува. В едно скорошно изследване, извършено в Университета на Копенхаген е било открито, че лекарите, които препоръчвали на пациентите си примес от една супена лъжица мед и половин чаена лъжичка канела на прахуляк преди закуска в границите на една седмица, от 200 души, при 73 са болката е изчезнала, а тези не могат да се движат, почнали да вървят без болежка след време.

Мед и канела против инфекции на пикочния мехур

Разтворете две супени лъжици канела на прахуляк и една чаена лъжичка мед в чаша хладка вода и изпийте. Тази примес унищожава бактериите в пикочния мехур.

Намаляване на холестерола с мед и канела

Две супени лъжици мед и три супени лъжици канела на прахуляк се смесва в половин  литър хладка вода. Нивото на холестерола в кръвта на пациента ще се понижи с 10 на 100 в границите на два часа. Както бе упоменато, както и при пациентите с артрит, по този начин и при тези пациенти се приема три пъти дневно и хронично високият неприятен холестерол може да се понижи.

При простуда: мед и канела

Тези, които страдат от настинки, би трябвало да вземат  по една супена лъжица затоплен мед с 1/4 чаена лъжичка канела на прахуляк на ден, три дни. Тази примес ще излекува хроничната кашлица, простуда и синусите!

За повишение на имунитета – мед и канела

Ежедневната приложимост на мед и канела на прахуляк  укрепва имунната система и защищава организма от бактерии и вируси. Учените са открили, че медът има разнообразни витамини и желязо в огромни количества. Постоянната приложимост на мед укрепва белите кръвни телца и се бори против бактерии и вируси.

Храносмилане

Канела на прахуляк, смесена с две супени лъжици мед преди хранене облекчава киселинността в храносмилателната система и оказва помощ при храносмилането и на най-калоричните ястия.

С мед и канела против акне

Три супени лъжици мед и една чаена лъжичка канела на прахуляк се смесват. Сложете сместа на пъпките преди лягане и заран измийте с хладка вода. Тази процедура се прави всяка вечер в продължение на две седмици. След този интервал пъпките ще изчезнат.

Рецепта за намаляване с мед и канела

На гладно, половин час преди закуска и вечер преди лягане изпийте  чаша топла  вода с разтворени мед и канела. Ако се приема постоянно, понижава тежестта даже и при най-дебелите хора. Също по този начин пиенето на тази примес не разрешава на мазнините да се натрупват в тялото, макар че се ядат калорични ястия денем.

С мед и канела против рак на стомаха и костите

Последните проучвания в Япония и Австралия демонстрират, че напреднал рак на стомаха и на костите може  да се лекува с мед и канела. Пациентите, страдащи от тези типове рак всеки ден би трябвало да вземат една супена лъжица мед с една чаена лъжичка канела на прахуляк три пъти дневно в продължение на един месец.

Лошият мирис може да се отстрани с мед и канела

В Южна Америка първото нещо, което хората вършат заран е гаргара с една чаена лъжичка мед и канела на прахуляк, разбъркани в топла вода. Вместо паста за зъби, медът и канелата вършат дъха пресен през целия ден.

Инфо: http://evolife.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР