Медът е универсална храна и лекарство от хилядолетия наред. Освен

...
Медът е универсална храна и лекарство от хилядолетия наред. Освен
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото, ако ядем мед всеки ден

Медът е универсална храна и лекарство от хилядолетия наред. Освен това може да бъде разпознат като съществена съставна част в много козметични артикули и мехлеми за първа помощ.Със своите антибактериални свойства, той е превъзходен за лекуване на рани и кожни болести.В качеството си на храна, той прибавя наслада на храната и напитките.
Чудодейната му мощ може да промени много аспекти в здравословното ни положение.Какво се случва в тялото ни, в случай че консумираме мед всеки ден?
Дава сила
Медът е съвършеното гориво за започване на деня. Съдържанието на захар подвига равнищата на глюкоза, без да дава на тялото захарен потрес. Ако спортувате, смесете 2 ч.ч. вода с 2 с.л. мед преди подготовка.
Успокоява гастритни неразположения
Ако страдате от покачване или утринно неразположение по време на бременност, хапнете малко мед. Той е потребен при язва, неприятно храносмилане, газове, рефлукс и киселини. Ензимите в него подкрепят здравето на стомашно-чревния тракт, а в случай че го смесите с лимон и канела, това ще понижи възпалението и стомашната болежка.
Помага на съня
1 с.л. мед преди сън ще подтиква производството на мелатонин – хормона, който контролира съня. Това ще повиши леко инсулина,който ще накара мозъкът да създава триптофан – предходник на мелатонина и серотонина и за нула време ще сте заспали.
Подобрява паметта
Медът понижава оксидантния стрес в мозъка. Паметта и концентрацията се усъвършенстват, в случай че тази храна се употребява постоянно.
Намалява тежестта
Ако изхвърлите от менюто си бялата захар за сметка на меда, то сигурно ще видите смяна в килограмите. Нивата на триглицеридите се понижават, когато забравим за захарта и обърнем внимание на меда, който ускорява метаболизма. Да, в меда също има захар, само че също така съдържа витамини, минерали, ензими и аминокиселини. Смесете мед с чай или топла вода и пийте, в случай че желаете да свалите непотребните натрупвания по тялото.
Грижи се за имунната система
Антибактериалните и антиоксидантите съставки на меда оказват помощ за предотвратяването на карцином, чернодробни и сърдечни болести. Освен това е спирачка против вирусни инфекции.
Понижава холестерола
Приемът на мед понижава неприятния холестерол за сметка на положителния. Смесен с канела става още по-неудържим в този развой.
Успокоява астмата
Медът се употребява от генерации за лекуване на болно гърло и респираторни проблеми. Предпазва астматиците от пристъпи, намалявайки възпаленията в дихателните пътища.
Регулира кръвната захар
Въпреки че е наложително да говорите с лекуващия си доктор, в случай че сте диабетик, изследвания демонстрират, че медът понижава кръвната захар при пациенти с диабет вид 1 и вид 2. Понижава гликемичния показател, влияе на метаболизма и работи в благозвучие с медикаментите за диабет, подпомагайки тяхната успеваемост.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР