Медът е по-добрата алтернатива на захарта, натурален продукт без срок

...
Медът е по-добрата алтернатива на захарта, натурален продукт без срок
Коментари Харесай

Причините да ядем мед всеки ден

Медът е по-добрата опция на захарта, естествен артикул без период на валидност и най-хубавият другар на топлия чай в студените есенни и зимни дни. Той е и единственият артикул, който съдържа в себе си всички нужни за нас хранителни субстанции - витамини, ензими, минерали и вода.

Въпреки че го обичаме и избираме, евентуално не сме напълно наясно какви тъкмо изгоди получаваме от постоянната консумация на мед. Ето какво се случва, в случай че хапваме пчелния артикул всекидневно.

По-чиста кожа

Общото мнение е, че сладките храни не въздействат добре на кожата ни. Но това не важи за меда. Ако го консумираме в умерени количества, той е страховит антиоксидант, който ни оказва помощ да изхвърлим токсините и се бори с бактериалните инфекции, които провокират акне да вземем за пример.

Освен да ядем само че една лъжичка дневно, можем да използваме меда и за външна хидратация на кожата или като скраб в композиция с различен естествен артикул.
 Снимка 446255

Редуциране на тежестта

в случай че желаеме да отслабнем, би трябвало да се лишим от всички захарни изкушения. Но медът е този, с който можем да прегрешаваме всекидневно. Захарта в него има друг състав и забързва метаболизма , което си е един в действителност огромен плюс.

А бонусът са всички витамин, фибри и протеини, които вършат меда още по-полезен. Можем да комбинираме меда с топла вода, лимонен сок или канела, с цел да подсилим резултата върху обмяната на веществата. Една лъжица мед преди лягане също е добра концепция.

Понижаване на холестерола

Холестеролът е от значително значение за редица функционалности на организма. Повишените му равнища са причина за развиване на съществени болести. А медът е добър метод за естествено контролиране на холестерола, с помощта на всички потребни субстанции в състава му.
 Снимка 446256

По-здраво сърце

Учените са безапелационни, че антиоксидантите в състава на меда усъвършенстват здравето на сърцето и защищават кръвоносните съдове. Те са в най-голямо количество в по-тъмните типове мед.

Дори единствено една чаша вода с лъжица мед на мед е задоволителна, с цел да редуцира риска от сърдечно-съдови болести и да контролира кръвното , написа Bright Side.

По-добра памет

Ако усещаме, че сме изгубили опцията си да се концентрираме, значи имаме потребност единствено от едно - от мед. Той се бори със напрежението, а в следствието от това - усъвършенства и паметта ни. При възрастните хора ежедневната консумация на пчелния артикул понижава риска от развиване на Алцхаймер или деменция.
 Снимка 446257

По-добър сън

Консумацията на мед понижава равнищата на инсулин в организма, което подкрепя отделянето на серотинин. Той е директно обвързван с хормона на съня мелатонин. Една лъжичка мед преди сън ще само че обезпечи по-дълга и качествена отмора.

По-здрав корем

Медът има мощно антисептично деяние. Затова се предлага потреблението му на празен корем за предварителна защита на нарушавания в храносмилането . Освен това, преминавайки през храносмилателната система, медът убива бактериите по пътя си.

Ако ни стане тежко от преяждане, можем да изпием една чаша топла вода с лъжица мед, с цел да подобрим храносмилането.
 Соковете, медът, зърнените закуски и кои храни и питиета да не даваме на децата
Храните и напитките, които вредят на децата

Колкото и да са им вкусни

По-малко напрежение

Консумацията на мед има съвсем мигновен отпускащ резултат. Той се всмуква бързо от организма и работи директно на нервната система и редуцира напрежението.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР