Медът е един изключително вкусен и универсален подарък от Майката

...
Медът е един изключително вкусен и универсален подарък от Майката
Коментари Харесай

Съвети и трикове при готвенето с мед

Медът е един извънредно апетитен и повсеместен подарък от Майката Природа. Неговите приложения са на практика безкрайни. Тук ще намерите препоръки за потреблението на мед за разнообразни цели и предписания.

Много е елементарно да замените захарта с мед в рецептите. Медът е до два пъти по-сладък от захарта на кристали, тъй че ще би трябвало да намалите количеството, което се изисква в рецептата. Освен това защото медът се състои от до 18% вода, ще би трябвало да намалите течността, изисквана в печивата, с към една пета.

При печене на сладкиши, в случай че решите да замените захарта с мед, би трябвало да намалите температурата на фурната си с 15 градуса по Целзий.

Ако рецептата не изисква кисело мляко или сметана, някои готвачи прибавят щипка сода за самун към рецептите за печени артикули, с цел да се противодейства на слабата киселинност на меда, която може да аргументи загаряне.

Тъй като има способността да всмуква и задържа влагата, медът постоянно се употребява, с цел да резервира печените артикули свежи по-дълго време.

Използването на мед в сладкиши и сладки, които се нуждаят от по-дълъг от нормалния период на валидност, ще ви помогне, тъй че несъмнено го използвайте, когато планирате да изпратите по пощата своите кулинарни творения. Така ще сте сигурни, че те ще дойдат вкусни и годни за консумация.

Медът би трябвало да се съхранява в компактно затворен съд, на хладно място и надалеч от директна слънчева светлина. По този метод той не може да се скапе в никакъв случай.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР