Медалистите от младежките олимпийски игри в индивидуалните състезания ще получат

...
Медалистите от младежките олимпийски игри в индивидуалните състезания ще получат
Коментари Харесай

Медалистите от младежките олимпийски игри ще получат премии от държавата

Медалистите от младежките олимпийски игри в самостоятелните надпревари ще получат по 15 000 лева за извоюван орден, а оценките извоювани в отборните смесени надпревари с спортисти от разнообразни националности ще бъдат премирани с по 10 000 лева Това написа министърът на спорта Красен Кралев в персоналния си профил във фейсбук.

Ето и цялата обява на Кралев във фейсбук:

Завършиха най-успешните за България Младежки олимпийски игри! Българските спортисти заслужават единствено суперлативи за представянето си в Буенос Айрес. В Аржентина изпратихме 24 спортиста, които се състезаваха в 14 типа спорт и завоюваха 10 медала - 5 златни, 3 сребърни и 2 бронзови. Толкова, колкото от всички юношески игри извършени досега. И с цел да са напълно ясни нещата е належащо да се знае, че квотите за присъединяване в тези олимпийски игри се печелят надалеч по-трудно от тези за същинската Олимпиада.

Александра Начева е шампионка на троен скок, трофеи в отборните надпреварите завоюваха стрелецът Кирил Киров, бадминтонистката Мария Делчева и двойката акробати Мариела Костадинова-Панайот Димитров, които завоюваха и независимо злато на смесени двойки.

Вицешампиони са щангистът Христо Христов, състезателят на мятане чук Валентин Андреев и тенисистът Адриан Андреев на двойки.

Бронзовите ни оценки са на сметката на Галя Шатова (вдигане на тежести) и на Едмонд Назарян (борба).

Също по този начин имаме две 4-ти, две 5-ти и три 6-ти места. На крачка от медалите останаха боксьорката Горяна Стоева и Адриан Андреев на сингъл. Пети са Татяна Воложанина (художествена гимнастика) и Алекса Георгиева със разбъркан интернационален тим в джудото. На шесто място се класираха Диана Петкова (плуване, 50 м св. стил), Яна Копчева (тласкане на гюле) и Петър Иванов (спортно катерене).

По същото време пристигна и положителната от Русия, където нашите ю оше ски национали по бокс завоюваха 3 европейски трофеи и един сребърен орден.

Пьотр Нестеров поведе международната класация в тениса за юноши до 16 г, а Адриан Андреев ще финишира сезона под номер 4 в света при младежите до 18 години. Новата вълна в българския спорт настава и дава сериозна поръчка за наличие по международните върхове през идващите осем години. Знам, че сме на прав път и благодаря на младите българи и техните треньори, че го потвърдиха.

За призьорите в самостоятелните надпревари са планувани награди по „ Инструкция за награждаване на спортисти с парични средства от министерството на младежта и спорта за реализирани през 2018г. призови класирания на международни и европейски шампионати за мъже и дами и летни юношески олимпийски игри “. Поради изключителното показване обаче, за „ Постигнати изключителни спортни резултати, които утвърждават престижа на българския спорт в международен мащаб и издигат престижа на Република България “, наградите за медалистите ще бъдат увеличени, като такива ще получат и тези, взели оценки в отборните надпревари. Медалистите в самостоятелните надпревари ще получат по 15 000 лева за извоюван орден, а оценките извоювани в отборните смесени надпревари с спортисти от разнообразни националности ще бъдат премирани с по 10 000 лева /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР