Медали от нашите състезатели очаква старши треньорът на националните отбори

...
Медали от нашите състезатели очаква старши треньорът на националните отбори
Коментари Харесай

Българите със заявка за медали от предстоящото Световно първенство по кану-каяк за юноши

Медали от нашите състезатели чака старши треньорът на националните тимове по кану-каяк Милко Казанов от идното Световно състезание за юноши, девойки, мъже и дами до 23 години, което ще се организира от 26 до 29 юли в Пловдив. Това показа той по време на представянето на шампионата в ресторант „ Ариана “ на езерото „ Ариана “ в Борисовата градина в София. Многократният медалист от Световни и Европейски шампионати за юноши и участник на Олимпийските игри в Рио де Жанейро Ангел Кодинов пък е повален от вирус.

„ В момента тимът е на предварителен лагер в Пирдоп. За страдание Ангел Кодинов има здравословен проблем. От през вчерашния ден той е с лека температура. Явно е вирус, само че се надявам да се оправи. Очакванията ми са той, Димитър Петров (кану), Иван Пенчев (каяк), както и двойката ни каяк  - Радослав Стефанов и Денис Димитров, да подобрят достиженията си през тази година. Винаги стават изненади. Чакаме медали. За младите е значимо да вземат участие на огромен конгрес. Това несъмнено може да помогне и те да се възпламенят още повече и да замечтаят за оценките “, изясни Казанов.

Изпълнителният шеф на БФКК Евелина Петрова изрази удовлетворение от обстоятелството, че страната ни още веднъж ще одобри състезание от подобен сан.

„ За поредна година сме домакини на огромен конгрес. Благодаря на Министерството на младежта и спорта и Община Пловдив за поддръжката. Тече трескава подготовка, с цел да може всичко да е на нужното равнище. Не мога да подмина обстоятелството, че неналичието на втори канал е проблем. Когато кандидатствахме за това състезание, получихме уверението, че ще имаме спомагателното оборудване. Просто еколозите не стопират да завеждат каузи и това стопира всичко. Няма спор, че още един канал ще е от голяма изгода. Дано това се случи скоро, тъй като е директно обвързвано с бъдещите ни кандидатури за семейства “, разяснява Петрова.

Над 1200 състезатели от 69 страни са подали поръчки за присъединяване на Световното състезание. България ще бъде показана от 21 лодки, които ще вземат участие в 24 дисциплини.

Надеждата ни при юношите - Димитър Петров, даде обещание да се раздаде оптимално.

„ Гоня край на 1000 м кану. Именно тази е обичаната ми дисциплинираност. Не знам дали ще взема орден, само че ще дам всичко от себе си. На трибуните ще имам огромна агитка и не желая да я отчайвам ”, сподели геният.

Двойката каяк Денис Димитров – Радослав Стефанов също желае да стигне до последния старт.

„ Това е най-важното съревнование за годината. Надяваме се на край и по-предно класиране. Мечтая за олимпийски игри и ще направя всичко допустимо това да стане факт “, сподели Радослав.

„ Ще се раздадем. Не сме тръгвали в никакъв случай с настройката за нещо огромно, само че постоянно даваме максимума “, съобщи от своя страна Денис.

След края на формалната част националите и треньорът им направиха малко шоу в езерото " Ариана ". Денис Димитров и Радослав Стефанов си спретнаха неподготвено съревнование с Милко Казанов и Димитър Петров на двойка туристически каяци. Националният треньор Казанов похвали с усмивка кануиста Петров какъв брой добре се оправя с каяка.

Резултатите от Световното състезание по кану-каяк ще може да се наблюдават онлайн по мобилните телефони. Българската федерация по кану-каяк създаде особено приложение - canoeinfo.com, за Android и IPhone. То може да се изтегли гратис и на него ще бъдат качвани в действително време резултатите от всяка гонка и спомагателна информация към шампионата. Налична е цялостната стратегия и точното време на всеки от 264-е старта в другите дисциплини, класове, дистанции и етапи от международното състезание.

Това е трето огромно състезание, което родната централа провежда за последните 3 години. През 2016 година гребният канал в Пловдив одобри Европейския шампионат за юноши, девойки, мъже и дами до 23 години, а през 2017 година – континенталното състезание мъже и дами.

Официалното разкриване на шампионата ще бъде на 25 юли от 18.30 часа в Античния спектакъл в Пловдив.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР