Мечтите на Шотландия да играе поне бараж за класиране на

...
Мечтите на Шотландия да играе поне бараж за класиране на
Коментари Харесай

Бивш от Лудогорец спука шотландските гайди и зарадва Словакия

Мечтите на Шотландия да играе най-малко бараж за класиране на Световното състезание в Русия бяха угасени от един добре прочут у нас воин. Бившият нападател на Лудогорец Роман Безяк прониза на два пъти "гайдарите " за равенството 2:2 и ги смъкна от втората позиция.

С този резултат огромното благополучие беше за Словакия. Именно този тим зае мястото за баражи, откакто разруши с 3:0 новобранеца Малта. Но словаците към момента не могат да се зарадват изцяло, тъй като би трябвало да изчакат развръзката в останалите групи, с цел да не се окажат най-слабият втори отбор и да отпаднат от борбата.

А мачът сред Словения и Шотландия беше същинско представление. В 32-та минута шотландците виждаха фантазията си осъществена. Тогава Джеймс МакАртър откри с прекрасен пас Лий Грифитс зад отбраната диагонално на вратата и той с мощен шут прониза вратаря - 1:0.

Но очевидно не бяха сметнали заплахата, наречена Роман Безяк. Нападателят стартира на пейката и се появи на терена незабавно след почивката. И с първия си удар в мача в 52-та минута някогашният състезател на Лудогорец се разписа за 1:1. Тогава Йосип Иличич центрира от директен свободен удар и качи топката на главата на Безяк, който от няколко метра вкара за хикса.

Всичко за Шотландия на процедура завърши в 72-та минута. Тогава се стигна до безредие в тяхното наказателното поле след центриране от корнер и топката стигна до Безяк към точката на дузпата и той с акуратен техничен удар вкара за 2:1.

Робърт Снодграс резервира възможностите на шотландците в 88-та с попадението след асистенция на капитана Дарън Флетчър и изравни за 2:2. Но даже аленият картон на Бощян Цезар в последната минута не оказа помощ за цялостния поврат и "гайдарите " ще гледат Мондиала по малкия екран.

Очаквайте детайлности!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР